Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei kosten voor het gezin. 7 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Eenvoudig besparen in het nieuwe jaar
thema: gezin
 
   Tips om te besparen > Gezin > Geldzaken > Besparen in het nieuwe jaar

Eenvoudig besparen in het nieuwe jaar

De duren decembermaand zit er weer op. En dat is maar goed ook want het geld is de portemonnee uitgevlogen met sinterklaascadeau’s, kerstdiners en dure uitstapjes met de kinderen in de kerstvakantie. Tijd om te besparen. En besparen hoeft geen grote veranderingen te betekenen. Door enkele kleine aanpassingen bespaar je al snel honderden euro’s per maand. Hierbij enkele tips om eenvoudige te besparen in het nieuwe jaar.

Uitzoeken en verkopen

Als je eens goed thuis in de kasten gaat kijken staan er een hele boel spullen die je niet gebruikt. Denk aan kleding in de kledingkast waar het prijskaartje nog aanhangt, speelgoed waar de kinderen nooit naar om hebben gekeken en gekregen cadeau’s die totaal niet bij je passen. Nu is de tijd om er op een fijne manier van af te komen. Zoek de boel eens goed uit; zijn de spullen nog als nieuw of nog goed te gebruiken, verkoop ze dan! Organiseer een garage-sale of zet het op marktplaats. Je krijgt er wellicht niet zo veel voor als je ervoor betaald hebt, maar ieder tientje is meegenomen.

Laat de auto vaker staan

We zijn er vrijwel allemaal schuldig aan, te vaak onnodig de auto pakken terwijl de fiets in de schuur onder het stof staat. Zeker in deze koude maanden is het verleidelijk om voor iedere afstand de auto in te stappen. Maar korte afstanden zijn prima te voet of op de fiets af te leggen. Afstanden onder 1 kilometer doe je lekker te voet en afstanden tot 10 kilometer zijn per fiets goed te doen. Ga bijvoorbeeld op de fiets naar het werk, zo vermijd je files en ben je lekker in de buitenlucht. Door vaker de auto te laten staan ontloop je hoge brandstofkosten en dure parkeerplaatsen.

Bespaar in het huishouden

Bij veel huishoudelijke taken kan op een eenvoudige manier bespaard worden. Zo kun je de was ophangen om te laten drogen in plaats van de droogtrommel te gebruiken. De waterkoker is één van de meest energie-verbruikende apparaten in huis, kook alleen de hoeveelheid water die je nodig hebt, zo staat hij niet onnodig lang aan. Zorg voor een volle vriezer en koelkast, dan heeft deze minder energie nodig om te koelen. En maak al je apparatuur regelmatig grondig schoon. Denk hierbij aan de luchttoevoer van de oven, de strips van de koelkast en het filter van de droger. Daardoor werken de apparaten beter en vergt het minder energie om hun werk te doen. En je zult zien dat de energierekening stukken lager uitvalt.

Met deze simpele aanpassingen kun je nu al beginnen om eenvoudig te besparen.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Gezin links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op kosten voor het gezin

   Vrije tijd
      Bespaar op de feestdagen
      Besparen in December
   Geldzaken
      Koopkrachtdaling zet door
      Besparen op de echtscheidingskosten
      Echtscheidingen te duur voor veel Europeanen
      Besparen in het nieuwe jaar
      Gratis scheiden: zo zit dat in elkaar
      Alimentatie problemen
      Besparen met fiscaal partnerschap