Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 7 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Zo bespaar je geld met LED lampen
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Verlichting > Bespaar geld met LED lampen

Zo bespaar je geld met LED lampen

Heb je nog steeds gloei- of halogeenlampen in de woning hangen? Dan is het hoog tijd om deze te vervangen: ook wanneer ze eigenlijk nog goed werken. De LED lamp is op dit moment namelijk de meest duurzame en energiezuinige lamp op de markt. En zo kun je flink wat energie en dus ook geld besparen door je huis slim en efficiënt te verlichten.
led.png

Zuiniger dan de gloeilamp

De LED lamp is dan ook maarliefst 85% zuiniger dan de gloeilamp en gebruikt wel 75% minder energie dan de halogeenlamp. Hoewel de LED lamp wat duurder is in aanschaf, gaat deze gemiddeld ook zo’n 10 jaar mee. Stel je voor: je hele huis vol LED lampen en deze de komende 10 jaar niet hoeven te vervangen! Dit betekent niet alleen dat je lekker duurzaam en verantwoord bezig bent, maar ook dat je op de lange termijn veel minder geld betaald aan je lampen, de vervanging en de uiteindelijke energierekening.

Branduren terugwinnen

Bijna alle impact van verlichting op het milieu komt vanuit de lampen die wij gebruiken om onze woning te verlichten. Daarnaast is ook een groot deel van de energierekening gebaseerd op de verlichting in en rondom de woning. Je kunt dus én een betere impact leveren op het milieu én flink wat kosten besparen door je woning efficiënt te verlichten. Wanneer je het energiegebruik van een LED lamp vergelijkt met dat van een halogeen- of gloeilamp bespaar je wel 300 branduren per LED lamp die je installeert.

Leuke toepassingen

Daarnaast hebben LED lampen allerlei leuke toepassingen in en rondom de woning. Zo kun je LED lampen in alle soorten, maten en ook kleuren verkrijgen. Wil je dus graag een specifieke sfeer in je keuken of woonkamer neerzetten; dan schaf je een LED lamp aan met een passende kleur. Ook werken veel slimme verlichting systemen op LED lampen die in sommige gevallen van kleur kunnen veranderen. Zo kun je alle verlichting in je woning overzetten op LED lampen, deze aansluiten op een slim verlichtingssysteem en de lampen dimmen of van kleur veranderen wanneer jij dit wilt. Niet alleen zorgt dit voor extra wooncomfort en een geweldige sfeer: het bespaart je ook weer flink in de kosten.

Nog meer op je verlichting besparen

De installatie van LED lampen is een geweldige eerste stap om flink op je verlichting te besparen; je zult de energierekening in no-time zien dalen. Wil je nog meer besparen? Maak dan optimaal gebruik van het daglicht in huis, gebruik solar verlichting voor de voor- en achtertuin en sluit al je LED lampen aan op een slim verlichtingssysteem.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten

Gezellig met spaarlampen?
LED verlichting
Verlichting
Goedkope lichtbronnen
LED lampen: bespaaropties en toekomstvisie
Besparen op buitenverlichting
Grote ruimte duurzaam verlichten
Besparen met LED lampen
Bespaar energie met ledverlichting
Led TL lampen en armaturen
Duurzame led verlichting
Bespaar geld met LED lampen
Led TL buizen investering waard?