Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 22 October 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Kostenbesparing en duurzaamheid wanneer je kiest voor vurenhout
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Interieur > Kostenbesparing vurenhout

Kostenbesparing en duurzaamheid wanneer je kiest voor vurenhout

Welke houtsoort zie je eigenlijk het meest in het bos hier in Nederland? Hoeveel soorten hout zijn er en welke soorten zijn duurzaam? Je staat er niet altijd bij stil waar iets vandaan komt, hoe het gemaakt en waarvoor het gebruikt wordt. Hoe zit het met vurenhout?

Zonder twijfel kun je vaststellen dat vurenhout de meest gebruikte houtsoort is. Je vindt het terug in allerlei zaken: kozijnen, meubels, kasten, stellingen, dakconstructies, krukken en planken. Vurenhout is makkelijk te bewerken omdat het zachthout is, afkomstig van naaldbomen. De fijnspar uit de dennenfamilie is de boom die het vurenhout levert.

Voordelen

Vurenhout heeft veel voordelen, om die reden is vurenhout de meest gebruikte houtsoort. Het zachte hout is eenvoudig te bewerken, het is relatief goedkoop, vurenhout is mooi af te lakken, het is goed te behandelen en om die reden heel duurzaam en het kan voor veel toepassingen worden ingezet. Wil je zelf eens een bed of een kast maken? Kies dan voor vurenhout.

Fijn om mee te werken

Het is een heerlijk materiaal om mee te werken. Het zachte hout laat zich gemakkelijk zagen, boren en schroeven. Je eerste object is dan ook snel en makkelijk in elkaar gezet. Vurenhout is een goedkope houtsoort. Het groeit namelijk snel, in tegenstelling tot hardhout dat heel langzaam groeit. Hardhout is daardoor een beetje sterker en ook veel duurder. Maar vurenhout is een perfecte houtsoort om een mooie kast op je slaapkamer of in je woonkamer mee te maken. Of je eigen bed te fabriceren. Qua kostenbesparing kun je dus beter van vurenhout een kast maken dan van hardhout. De kast zal net zo lang mee gaan als de hardhouten kast maar is veel goedkoper. Er zijn zo veel producten van vurenhout gemaakt. Wat denk je van bezemstelen, planken, trappen, balken, schuttingen, vloeren en boekenkasten. Eetkamertafels, stoelen, bankstellen, tv-kasten en side-tables. Maar ook kunstvoorwerpen zoals beelden. En nog even over de bomen in Nederland. Ongeveer 10% van Nederland bestaat uit bos, zo’n 360.000 hectare. Een derde van het Nederlandse bos bestaat uit de grove den, de  Pinus sylvestris uit de dennenfamilie. Dan komt de eik met 18%. Daarna de douglas, de lariks, de populier en wilg, berk, spar en beuk.
vurenhout.jpg


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
      Huurwoningen
      Verbouwingen
      Keuken
      Ramen en kozijnen
      Badkamer
      Interieur
         Meubels en inrichting
         Complete woonkamers
         Aanschaf van een bank
         Binnenshuis
         CreŽer een luxe uitstraling
         Kostenbesparing vurenhout
         Huisinrichting met een beperkt budget
         Woonkamer met een klein budget
      Trappen en liften
      Verhuizen
      Overig
   Afval & recycling