Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 5 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Kortingsbonnen en groepskorting
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Aanschaf > Aanbiedingen & kortingen > Kortingsbonnen en groepskorting

Kortingsbonnen en groepskorting

kortingsbonnen en groepskortingBesparen met kortingsbonnen en groepskorting
Het nieuwe jaar is nog niet begonnen of je bent al weer plannen aan het maken voor een dagje uit of je ziet iets leuks in de winkel liggen wat net iets te duur is. Om de veelgehoorde klacht over de prijs van een product of dagje uit te doen verstommen zijn er twee ingenieuze dingen bedacht, namelijk de kortingsbonnen en groepskorting. Maar wat is nu precies korting en hoe kan je daarmee geld besparen, deze en andere vragen zullen hopelijk aan het eind van dit artikel beantwoord zijn.

Kortingsbonnen

Het gebruiken van kortingsbonnen of kortingskaarten kan je al gauw 10-15% op de aankoopprijs besparen. Er zitten wel vaak vele voorwaarden aan een kortingsbon verbonden. Zo kan je deze meestal maar gebruiken voor één persoon of product en vaak niet in combinatie met andere kortingen of acties. Toch kan het consequent gebruiken van kortingsbonnen je aanzienlijk schelen in de prijs van een product of entreekaartje. De kortingsbonnen zijn bijna overal te vinden als je er maar naar zoekt of vraagt. Er zijn bv ook kortingsbonnen om in Amsterdam mee te shoppen. Zo zijn er genoeg websites die een overzicht hebben van bonnen die je direct kunt uitprinten.

Groepskortingen

Verzamel je vrienden, familie of kennissen en ga gezellig met zijn allen een dagje uit. Bijna alle parken en uitgaansgelegenheden bieden namelijk een groepskorting aan. Hiervoor moet je meestal met meer dan 5-10 personen voor zijn, omdat het anders voor bedrijven niet meer rendabel is groepskorting te geven. Zorg dus dat je goed georganiseerd samen gebruik maakt van de groepskorting zodat je fors kan besparen op de prijs.

Korting

Als je korting krijgt betekent dit dat er een vermindering van de oorspronkelijke prijs heeft plaats gevonden, vaak gaat dit procentueel. Er zijn grofweg vijf verschillende soorten kortingen.
Zo heb je de promotieactie waarbij het bedrijf zijn producten promoot door hier tijdelijk korting op te geven. Vaak zie je dit bij de opening van een bedrijf of voor het promoten van een nieuw product.
Vaak geven bedrijven ook korting op slecht verkopende producten om de simpele reden dat ze liever wat minder of geen winst maken op producten dan ermee blijven zitten en dus grote verliezen  maken.
Seizoenskorting wordt vaak gegeven om de afname van diensten of de hoeveelheid bezoeken tijdens het laagseizoen te stimuleren. Dit zie je ook gebeuren in het openbaar vervoer waar ze korting geven wanneer je buiten de spitsuren reist.
Soms geven bedrijven kortingen in de vorm van een groothandelskorting, personeelskorting of vaste klantenkorting die toegespitst zijn op specifieke groepen mensen. Hiermee proberen ze bestaande zakelijke relaties te onderhouden en klanten te binden.
Naast alle bovenstaande kortingen heb je ook nog de korting die wordt gegeven bij de afname van een grote hoeveelheid.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
      Kleding
      Baby's & kinderen
      Aanbiedingen & kortingen
         Supermarkt aanbiedingen
         Vergelijk prijzen
         Kies de beste winkel uit
         Maak gebruik van kortingen
         Kortingsbonnen en groepskorting
         Besparen op online shoppen
         Besparen met shoppen
         Besparen met kortingscodes
         Bespaartips decembermaand
         Apps om geld mee te besparen
         Kopen bij cashback sites
         Cadeaus kopen in de sale
         Populariteit van Singles day
         Black Friday een wassen neus?
      Bereid je goed voor
      Besparen op kosten van je huisdier
      Stop abbonnementen
      Besparen op maandelijkse lasten
      Bespaar op tuinmeubelen
      Voordelig een tuinset kopen
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling