Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 5 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Kopen bij cashback sites
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Aanschaf > Aanbiedingen & kortingen > Kopen bij cashback sites

Kopen bij cashback sites

Ons moderne leven lijkt zich steeds vaker op 'de digitale snelweg' te bevinden: boodschappen, relaties, muziek, sociale contacten, e.d. Tegenwoordig kunnen we ook geld verdienen met... kopen. Sinds de reguliere detailhandel minder populair is geworden - gewone winkels hebben vaak hoge vaste lasten in vergelijking tot hun Cashbackinternetvarianten - worden steeds meer diensten en producten via internet aangeboden. Om het aantrekkelijk te maken voor klanten, bieden sommige sites een zogenaamde 'cash back' mogelijkheid aan. Nu duidelijk is dat internetwinkels steeds meer bestaansrecht hebben, kan een deel van hun marge ook ten goede komen van de klant (en de daaruit volgende klantenbinding!). Veel webwinkels bieden al aantrekkelijke cashback-kortingen. Voorbeelden zijn: Bol.com, Wehkamp en Dynabite. Dat gaat als volgt: veel webwinkels belonen bepaalde websites voor elke aankoop die zij uitbesteden bij een webwinkel. Hiervoor ontvangt deze website een bepaald bedrag, waarvan de klant die daar iets gekocht heeft op zijn beurt ook een gedeelte ontvangt. Dat is gunstig voor een klant en zo kan hij een aardig bedragje sparen.

Hoe werkt het?

Een regelmatige internetklant dient zich eerst aan te melden bij een zogenaamde cashbacksite; ook wel een (get paid to) GPT-website genoemd. Kijk eerst eens op www.cashbacksvergelijken.nl. Dan zie je een overzicht van cashbacksites met (de hoogste) kortingen. Klik vervolgens op de speciale link van de gekozen cashbacksite(s). Zo schijnt www.kortingshops.nl als beste te worden beoordeeld. Je wordt dan weer doorgeschakeld naar een webwinkel (bijvoorbeeld Conrad, ECI of Kijkshop) en doet daar de gewenste kooptransactie. De cashback-site registreert de aankoop en zal de korting later terugbetalen (vandaar ook cashback: terugbetaling). Anders gezegd: De koper Webshopontvangt later een percentage van de commissie die de webwinkel aan de cashback-site heeft toegekend. Na enkele dagen is met jouw persoonlijke account van de cashback-site te zien hoeveel korting je hebt gekregen. Let wel: uitbetalen geschiedt pas na een bepaald bedrag (vanaf ±1-25 euro). Soms wordt er nog een 'inschrijfbonus' doorberekend (0-10 euro). 

Voor en nadelen

Wat heeft de gemiddelde klant hieraan? Wat is een nadeel? Aangezien de doelstelling van deze site 'besparen' is, mag je jezelf afvragen of je die aanlokkelijke aanbieding (koopje, korting) werkelijk nodig hebt. Zo bespaar je het meeste geld! Anderzijds is de kick van - letterlijk - de koopjesjacht ook een argument; zolang je het je kunt permitteren. Meedoen aan dergelijke betaalconstructies is pas zinvol als je van plan bent er regelmatig gebruik van te maken. Niets is verleidelijker dan maar geld uitgeven vanuit de opgelegde gedachte om die korting zo snel mogelijk te willen ontvangen.

Een willekeurige bezoeker van een webwinkel zal normaal gesproken een product direct bij de online winkel bestellen. Wanneer diezelfde bezoeker zich bij een cashbacksite heeft aangesloten, zal hij eerst via een speciale link contact maken met de webwinkel en dan pas een transactie doen.

Een voorbeeld. Je koopt via de link van een cashbacksite bij een webwinkel een dienst of product van € 500. Met een cashbackkorting van 5%, ontvang je dus € 25,- op je account. Dat bedrag wordt dan later gestort op je bankrekening.

Spaarpunten en enquêtes

SpaarpuntenEr zijn ook andere manieren om geld of spaarpunten te verdienen, maar dan moet je wel geduld hebben. Meestal moet je regelmatig enquêtes invullen, offertes aanvragen of nieuwe leden aanmelden. Je ontvangt dan na verloop van tijd een kleine vergoeding. Denk niet dat dit een variant op 'thuiswerken' is. Ik heb in het verleden ook eens uit nieuwsgierigheid meegedaan met zoiets als Euroclix (bestaat nog steeds) of recenter 'Waardevolle Mening' en het verdiende 'voor geen meter'. In Europa zijn er diverse cashback-sites bekend. Bij onze overzeese buren schijnt Quidco een grote speler te zijn; nota bene met 100% teruggave van de commissie en jaarlijks slechts 5 pond inleggeld. Ook andere internationale spelers als MSN (loopt via CIAO en Bing) en Yahoo! (loopt via Kelkoo) hebben al de eerste stappen gezet op dit gebied. De verwachting is dat er op dit vlak nog interessante ontwikkelingen met een grote toekomst verwacht mogen worden. Tel uit je winst!


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact




Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
      Kleding
      Baby's & kinderen
      Aanbiedingen & kortingen
         Supermarkt aanbiedingen
         Vergelijk prijzen
         Kies de beste winkel uit
         Maak gebruik van kortingen
         Kortingsbonnen en groepskorting
         Besparen op online shoppen
         Besparen met shoppen
         Besparen met kortingscodes
         Bespaartips decembermaand
         Apps om geld mee te besparen
         Kopen bij cashback sites
         Cadeaus kopen in de sale
         Populariteit van Singles day
         Black Friday een wassen neus?
      Bereid je goed voor
      Besparen op kosten van je huisdier
      Stop abbonnementen
      Besparen op maandelijkse lasten
      Bespaar op tuinmeubelen
      Voordelig een tuinset kopen
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling