Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 6 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    De populariteit van Singles day
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Aanschaf > Aanbiedingen & kortingen > Populariteit van Singles day

De populariteit van Singles day

Singles day is vooral in China razend populair, maar wordt ook in Nederland een steeds groter wordend fenomeen. Misschien heb je er nog nooit van gehoord of wellicht kijk je nu al uit naar de volgende. Maar wat is Singles day? Waar wordt het gevierd en door wie? De naam doet vermoeden dat het een dag is welke draait om het vrijgezellenleven. Hier is het dan ook mee begonnen, maar vreemd genoeg staat vandaag de dag Singles Day voornamelijk in het teken van online shoppen. De beste deals van deze dag vindt je op singlesdaydeal.nl

Wat is Singles day?

Singles day, het lijkt zo simpel, de dag voor de vrijgezel. Het vrijgezellen bestaan wordt gevierd. Van oorsprong is dit ook de definitie van de feestdag Singles day. Vooral in China is het onder de jongeren daar een erg populaire feestdag. Naar alle waarschijnlijkheid is de dag ontstaan in 1993. In de Chinese plaatst Nanjing ligt een prestigieuze universiteit; de universiteit van Nanjing genaamd. Op elf november bestaat de datum uit vier keer een één. Een één staat in China symbool voor individu, de studenten van de universiteit van Nanjing vonden dit een uitstekende dag om het vrijgezellenbestaan te vieren. Echter wordt er ook gesuggereerd dat deze feestdag voornamelijk gepaard ging met activiteiten waardoor een vrijgezel juist een potentiele partner kon ontmoeten. In de jaren erna werd de dag op steeds meer universiteiten gevierd en ook nadat de studenten de universiteit verlieten hebben ze de traditie rondom Singles day voortgezet in het leven na de studie. Het werd een steeds groter wordend fenomeen, tot op de dag van vandaag waarop het uitgebreid door vele jongeren in China wordt gevierd.
singles-day.jpg

Singles day vandaag de dag?

Ook tegenwoordig vieren de jongeren in China nog het vrijgezellenleven op 11 november. Echter is dit ook, net als in vele andere landen waaronder Nederland, ook een populaire dag om te trouwen. Vooral op 11 november 2011 was een dag waarop veel huwelijken zijn voltrokken. Doordat op Singles day steeds vaker het vrijgezellen bestaan werd gevierd op 11 november, kochten de vrijgezellen ook regelmatig kleinigheidjes voor zichtzelf. Dit is ook doorgekomen in het Chinese bedrijfsleven. In de loop der jaren is het dan ook steeds meer een dag geworden in het teken van de singles day kortingen. Vooral online webshops bieden producten met hoge kortingen aan en jaarlijks stijgt dan ook de omzet op deze dagen en wordt jaarlijks record na record verbroken.

Black Friday

Singles day wordt ook wel eens vergeleken met de Amerikaanse Black Friday. Dit is de dag na Thanksgiving. Op deze vrijdag worden veel artikelen in Amerikaanse winkels enorm afgeprijsd. Men ziet het als de start van de kerstinkopen. Ook voor de winkeliers is dit een belangrijke dag voor de omzet. Ze hanteren deze vrijdag dan ook vaak langere openingstijden. De klanten staan vaak al voor de opening in rijen voor de deur te wachten. De Singles day lijkt ook steeds meer deze kant op te gaan. Als het ware een Aziatische variant van de Amerikaanse Black Friday.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
      Kleding
      Baby's & kinderen
      Aanbiedingen & kortingen
         Supermarkt aanbiedingen
         Vergelijk prijzen
         Kies de beste winkel uit
         Maak gebruik van kortingen
         Kortingsbonnen en groepskorting
         Besparen op online shoppen
         Besparen met shoppen
         Besparen met kortingscodes
         Bespaartips decembermaand
         Apps om geld mee te besparen
         Kopen bij cashback sites
         Cadeaus kopen in de sale
         Populariteit van Singles day
         Black Friday een wassen neus?
      Bereid je goed voor
      Besparen op kosten van je huisdier
      Stop abbonnementen
      Besparen op maandelijkse lasten
      Bespaar op tuinmeubelen
      Voordelig een tuinset kopen
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling