Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 22 October 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Besparen op kosten van je huisdier
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Aanschaf > Besparen op kosten van je huisdier

Besparen op kosten van je huisdier

Bespaar direct bij de aanschaf

In plaats van een rashond te kopen van een paar honderd euro zoek je een leuke hond of puppy uit een asiel. Deze kan je tegen minimale kosten of vaak zelfs gratis meenemen en door de hond te nemen komt er een opvang plek voor een andere hond vrij. Dit geldt natuurlijk ook voor een poes of konijn. Asieldieren zijn vrijwel altijd al gesteriliseerd of gecastreerd. Dit spaart de kosten van een operatie uit en het ongewild komen van nieuwe dieren, die ook weer verzorgd moeten worden.

De noodzakelijke spullen voor de behuizing van je huisdier kun je bij elkaar zoeken op rommelmarkten en tweedehands markten lokaal en online. Dit geldt voor manden maar ook dierenspeelgoed. Hokken kun je zelf bouwen van afvalhout en schilderen. Op internet zijn diverse bouwbeschrijvingen te vinden van doe het zelf bouwprojecten.
Met enige creativiteit bouw je een kippenren of volière om tot konijnenhok bijvoorbeeld.

Een goede buur is beter dan een verre vriend

In plaats van een huisdier weg te brengen tijdens de vakantie naar een duur pension kun je de buren of een verantwoordelijke tiener vragen om op je huisdier te passen bij jou aan huis. Dit kost minder en je huisdier kan in de eigen omgeving blijven.
Je kunt ook afspraken maken met vrienden en buren om tijdens vakanties en weekenden elkaars huisdieren om beurten te verzorgen. Dit kost hoogstens een cadeautje over en weer als blijk van waardering.

Kosten Dierenarts

Op de kosten van de dierenarts kun je besparen door een voordelige ziektekostenverzekering voor je huisdieren te nemen. Maar ook door je dieren bijzonder goed te verzorgen zodat je ziektes kunt voorkomen. Wordt donateur van een dierenasiel en ga voordelig (met reductie) naar de dierenarts van dat asiel. Het asiel wordt er beter van en jij houdt geld in je portemonnee.

Besparen op voedsel kosten

Een manier om te besparen op kosten van je huisdier is te besparen op de kosten van het voedsel. Natuurlijk niet je huisdier uithongeren, maar de prijzen van voeding vergelijken en dan grote hoeveelheden voordelig inkopen bij de groothandel. In plaats van wekelijks pakjes of blikjes te halen bij de supermarkt, koop je voordeliger grote pakketten met blikken en grote zakken brokjes bij de groothandel.

Wat hooi en stro betreft kun je goedkoper bij een boer terecht. In plaats van kilopakjes in de supermarkt of kleinere verpakkingen bij de dierenwinkel koop je een baal hooi en/of stro bij de boer.
Mits je het goed bewaart op een droge plaats in je schuur kun je er maanden mee doen. Het scheelt ook transportkosten. Zaagsel gebruiken is niet altijd nodig. Het veroorzaakt rommel en is vaak zelfs ongezond van samenstelling. Hokken moet je toch regelmatig verschonen. Hooi kan ook vervangen of aangevuld worden door gedroogd gras, paardenbloemen en diverse andere eetbare groene planten en kruiden die jezelf hebt geplukt en gedroogd.

Wat is het beste voer voor je hond?

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten voeding voor je hond verkrijgbaar, allemaal met hun eigen prijs en voordelen. Royal canin hondenvoer is niet het goedkoopste merk maar maakt gezonde voeding op maat. Hun filosofie is om voor iedere hond altijd het meest passend hondenvoer te maken.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
      Kleding
      Baby's & kinderen
      Aanbiedingen & kortingen
      Bereid je goed voor
      Besparen op kosten van je huisdier
      Stop abbonnementen
      Besparen op maandelijkse lasten
      Bespaar op tuinmeubelen
      Voordelig een tuinset kopen
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling