Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 18 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Pak eens het OV, de fiets of ga lopend
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Overig > Laat de auto eens staan

Pak eens het OV, de fiets of ga lopend

Het is bij veel mensen een automatisme geworden om voor praktisch elk akkefietje de auto te pakken. In veel gevallen is het niet nodig om de auto te pakken en kan iets prima lopend of met de fiets gedaan worden. Dat is ook nog eens veel gezonder. Als je verder weg moet, bekijk dan ook eens wat het zou kosten om het het openbaar vervoer te reizen.

Automatisme

In deze tijd van haast en stress is het normaal geworden om voor alles de auto te gebruiken. Kinderen naar school? “Hup, in de auto“. Boodschappen? “Eén keer per week met een volgeladen auto“. Uitje naar de andere kant van het land? “Met de auto zijn we er lekker snel”.
Ten eerste spaar je ontzettend veel geld uit door de auto een paar keer per week laat staan. Daarnaast is fietsen of lopen een stuk gezonder.

Aanpak en besparing

Om snel resultaat te boeken is het aan te raden om voor elke week alvast te bekijken wanneer je de auto wilt gaan gebruiken en vervolgens bekijken of dit wel echt nodig is. Om gemotiveerd te blijven kun je eens uitrekenen hoeveel kilometer je anders met de auto zou afleggen, dit deel je dan door het gemiddelde verbruik van je auto en vervolgens vermenigvuldig je dit met de brandstofprijs per liter.

Bespaar op de trein

met de trein bent u soms sneller op de plaats van bestemmingDoor een kortingskaart aan te schaffen kan je elke werkdag vanaf 9 uur 's ochtends met 40% korting reizen. In het weekend en in de maanden juli en augustus is de korting de hele dag geldig, daarnaast kunnen er maximaal drie mensen ook met korting meereizen. Een kortingskaart kost 55 euro, maar als je veel reist is het voordeliger dan elke keer een treinkaartje te kopen.

Zaken waarvoor je de auto kunt laten staan

  • Boodschappen doen: ga eens lopend of pak de fiets. Desnoods loop/fiets je twee keer of vraagt je of je partner/huisgenoot/etc. meegaat. Met een auto kan je wel meer meenemen, maar als je lopend of op de fiets gaat is dat direct een mooie stok achter de deur om niet teveel onnodige spullen te kopen.
  • Naar de sportclub: je bent van plan jezelf in het zweet te werken, waarom dan niet sportief op de fiets stappen naar de sportclub? Een bijkomend voordeel is dat je direct een warming-up en een cooling-down doet.
  •   Uitje naar bijvoorbeeld Amsterdam: je bent geheid goedkoper uit als je met de trein gaat. Ten eerste ben je direct in de binnenstad, ten tweede sta je tijdens de spitsfiles niet onnodig brandstof te verstoken en ten derde betaal je geen vermogen aan parkeertickets. Tijdwinst, lager brandstofverbruik en geen parkeerkosten dus.
  • Kinderen naar school brengen: breng de kinderen eens lopend of met de fiets naar school. Zo breng je ze al vroeg verkeersvaardigheid bij en zullen ze het ook een hele belevenis vinden i.p.v. steeds weer met de auto. Buiten dat krijgen je kinderen zo ook voldoende lichaamsbeweging en zijn ze niet te druk op school omdat ze hun energie kwijt moeten.
  • Woonwerkverkeer: ook als je wat verder van uw werk woont dan enkele kilometers, kan je bij prettig weer best eens de fiets pakken (mits er voldoende fietspaden op de route liggen). In de lente en zomer wat eerder opstaan en de fiets pakken zorgt er ook voor dat je fris aan het werk begint. Lees meer op Fiets Naar Je Werk.wat vaker met de fiets is goedkoper en gezonder
 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
      Overig
         Bespaar op rijlessen
         Laat de auto eens staan
         Reclame op je auto
         De goedkoopste autoverzekering
         Invloed weer
         Goedkoop parkeren
         Besparen op de kosten van je auto
         Goedkoop je rijbewijs halen
         Bespaar eenvoudig op je autokosten
         Saneren van verkeersborden
         6 tips: besparen op je auto
         Besparen op je reiskosten
         Welke autokosten besparen
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer