Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Collectief

Auto : Collectief

Je rijdt weinig auto? Je rijdt op heel onregelmatige tijden auto? Maar hebt wel een auto nodig? Overweeg dan eens om een auto te delen met bijvoorbeeld de buren, vrienden of kennissen. Zo heb je wel de lusten en maar de halve lasten. Ook kan je een auto delen met onbekenden via diverse organisaties.
Voelt u er niet zoveel voor om uw auto te delen omdat u geen zin heeft in afspraken, contracten en dergelijke met vrienden of buren? Bespaar dan honderden euro’s per jaar door carpoolend naar uw werk te gaan (afhankelijk van hoe vaak en hoe ver u carpoolt).
Samen staat u sterk! Met meerdere personen is het voor bedrijven interessant om korting weg te geven. Sluit u daarom aan bij een collectief zoals United Consumers of de ANWB en beding korting op brandstof. Korting op uw autoverzekering is veelal ook mogelijk via uw dealer.
Veel mensen die een auto hebben gebruiken deze niet elke dag, helaas lopen de vaste kosten wel gewoon door. Er is nu de mogelijkheid om je auto te verhuren en op die manier makkelijk wat geld bij te verdienen.
Als particulier maar ook zeker als ondernemer kan het leasen van een auto je flink wat geld besparen. De hoge kosten die je normaal kwijt bent aan het aanschaffen van een auto, worden nu over een flink aantal maanden verspreid.
Vergelijkingen door gerenommeerde bedrijven zoals Consumentenbond en ANWB tonen aan dat je met private lease al snel zo’n €40 per maand kunt besparen.
Een auto huren. Tsja, dat is niet altijd goedkoop. Daarom kiezen mensen steeds vaker voor het huren van een deelauto. Het is voordeliger, je helpt je buurt, het klimaat, en het is super eenvoudig.
Auto delen
Hoe vaak leen jij je auto uit?
Vaak, ik maak ander mensen blij en verdien soms ook nog iets bij
Nooit, ik ben namelijk erg zuinig op mijn auto
Soms, maar zou het meer moeten doen

 

Besparen op vervoerskosten

   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
         Deel een auto
         Carpoolen naar het werk
         Samen staat u sterk
         Verhuur je auto
         Besparen met leasen: 5 tips
         Ga voor private lease
         Een auto huren kan goedkoper
      Overig
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer