Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 8 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Besparen op de kosten van je auto
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Overig > Besparen op de kosten van je auto

Besparen op de kosten van je auto

Voor de meeste mensen is en blijft de auto een van de grootste kostenposten. Uiteraard ben je geld kwijt aan de aanschaf van je auto. En daarna mag je maandelijks geld uitgeven aan onderhoud, benzine, je verzekering en wegenbelasting. Het meeste bespaar je uiteraard door helemaal geen auto te nemen. Maar soms kan je domweg niet zonder. Of je wilt het gevoel van vrijheid dat met een auto samengaat niet missen. Gelukkig zijn er manieren om te besparen op de kosten van je auto.

Dat het lastig is om de kosten van je aanstaande auto te berekenen blijkt wel weer uit het recente nieuws. Fabrikanten stellen stelselmatig de zuinigheid van auto’s te rooskleurig voor. Het is dus lastig in te schatten wat je aan brandstof of elektriciteit kwijt zult zijn. Welke kostenposten zijn wel helder in beeld te brengen en zijn eenvoudig om op te besparen? We zetten het voor je op een rijtje.

Besparen op brandstof

Hoeveel je aan brandstof kwijt zult zijn is zoals gezegd lastig in te schatten. Je kan er wel voor zorgen dat je zo goedkoop mogelijk tankt. Wees selectief waar je je brandstof tankt. Bij een tankstation aan de snelweg betaal je een stuk meer. Door te kiezen voor prijsvechters en onbemande tankstations kan je echt aanzienlijk besparen op je brandstofkosten.

Bespaar op onderhoud

Om veilig te rijden is goed onderhoud aan je auto uiteraard noodzakelijk. Vaak voelen we ons een beetje overrompelt als een garagist vertelt wat er allemaal moet gebeuren aan onze auto. Onze laatste tip: houd je hoofd koel en vraag een prijsopgaaf bij verschillende garages. Zo krijg je een goed beeld van wat er echt moet gebeuren en welke garage het goedkoopst is.

Rijd verstandig

Je manier van autorijden kan veel verschil maken in je brandstofgebruik en daardoor in de kosten. Zorg allereerst altijd dat je bandenspanning op orde is. Rijden met te zachte banden kost aanmerkelijk meer benzine. Neem ook geen bagage mee die je eigenlijk niet nodig is. En zorg ook dat je rustig optrekt en je auto goed laat uitrollen voor je stil staat. Ook daarmee bespaar je brandstof.

Besparen op je autoverzekering

Het is waarschijnlijk niet je grootste kostenpost, maar er valt wel wat te besparen. Ten eerste kan je de premie van je autoverzekering berekenen bij verschillende verzekeraars. Deze kan behoorlijk uiteenlopen per verzekeraar. Het is ook aan te raden om eens te kijken of je auto niet oververzekerd is. Het is een fijn idee als alle schade aan je auto vergoed wordt, maar vaak is een volledig casco verzekering niet meer de investering waard. Als je auto ouder dan drie jaar is kan je beter een beperkt casco verzekering nemen.
 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten

   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
      Overig
         Bespaar op rijlessen
         Laat de auto eens staan
         Reclame op je auto
         De goedkoopste autoverzekering
         Invloed weer
         Goedkoop parkeren
         Besparen op de kosten van je auto
         Goedkoop je rijbewijs halen
         Bespaar eenvoudig op je autokosten
         Saneren van verkeersborden
         6 tips: besparen op je auto
         Besparen op je reiskosten
         Welke autokosten besparen
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer