Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 19 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Tips waarmee je kunt besparen op je reiskosten
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Overig > Besparen op je reiskosten

Tips waarmee je kunt besparen op je reiskosten

Niet iedereen heeft het geluk om vlakbij het werk te wonen. De kans dat je op de fiets naar je werk gaat is dan ook vrij klein. Toch probeert de overheid er alles aan te doen om mensen te stimuleren zo weinig mogelijk de auto voor het woon-werkverkeer te gebruiken bij voorkeur de fiets hiervoor te gebruiken. De kosten voor het reizen naar het werk stijgen steeds meer en de fiets is dan inderdaad een goedkoper alternatief. Ben je niet in de gelegenheid om de fiets te gebruiken om op je werk te komen, bijvoorbeeld door de afstand, dan vind je hier enkele tips waarmee je alsnog kunt besparen op je reiskosten.

Thuis werken

Tegenwoordig is het veel makkelijker om waar en wanneer je maar wilt te werken. Dit heeft alles te maken met de komst van internet. Laat je werk het toe, vraag je werkgever dan of je op regelmatige basis thuis kunt werken. Denk aan een a twee dagen per week. Je hoeft dan niet de deur uit om op je werk te komen en voor die dag ben je geen geld kwijt aan reiskosten. Het is wel belangrijk om na te gaan of je voldoende discipline hebt om thuis te werken, met andere woorden: sta je op tijd op en ga je ook serieus aan het werk?

De auto verzekeren

Is er om wat voor reden dan ook geen mogelijkheid om de auto te laten staan, kijk dan hoe je zo goedkoop mogelijk kunt rijden. Koop bijvoorbeeld een elektrische auto en kijk kritisch naar de premie van je autoverzekering. Onderverzekerd zijn is bijzonder ongewenst, maar aan oververzekerd zijn heb je ook niets. Gebruik internet voor je onderlinge vergelijking in de zoektocht naar de goedkoopste autoverzekering van Nederland.

Carpoolen

Werk je met verschillende collega’s? Informeer dan eens waar zij wonen en hoe zij naar het werk gaan. Het is behoorlijk onzinnig om ieder zelf met de auto te komen terwijl jullie bij elkaar in de buurt wonen en dezelfde roosters hebben. Ga met elkaar in overleg en misschien kunnen jullie carpoolen. Stem af wie wanneer rijdt en wie er als back-up dient als degene wiens beurt het is uitvalt, bijvoorbeeld door ziekte. Haal de carpoolende collega’s bij huis op als het op de route ligt en laat anderen naar een afgesproken plaats komen om ze daar vandaan te halen.

Het nieuwe rijden

Moet jij altijd het gaspedaal diep indrukken om op tijd op je werk te komen? Ga dan eens wat eerder je bed uit en pas je rijstijl aan op basis van het nieuwe rijden. Het nieuwe rijden heeft namelijk een bijzonder positief effect op het brandstofverbruik. Minder hard optrekken en sneller naar een hogere versnelling schakelen, zijn hierbij de voornaamste aanpassingen. Een lager brandstofverbruik betekent minder snel een lege tank en dus minder geld wat uitgegeven wordt aan brandstof. Bijkomend voordeel is dat het nieuwe rijden ook beter is voor de auto, waardoor deze minder snel aan vervanging toe is.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
      Overig
         Bespaar op rijlessen
         Laat de auto eens staan
         Reclame op je auto
         De goedkoopste autoverzekering
         Invloed weer
         Goedkoop parkeren
         Besparen op de kosten van je auto
         Goedkoop je rijbewijs halen
         Bespaar eenvoudig op je autokosten
         Saneren van verkeersborden
         6 tips: besparen op je auto
         Besparen op je reiskosten
         Welke autokosten besparen
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer