Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 6 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Tips om meer geld over te houden aan het eind van de maand
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Overig > Geld overhouden

Tips om meer geld over te houden aan het eind van de maand

Ben jij bekend met de uitspraak ‘aan het eind van mijn geld hou ik altijd nog een stukje maand over’? Waarschijnlijk zullen de meeste Nederlanders dit wel herkennen, tenzij je de loterij hebt gewonnen natuurlijk. Er zijn zo veel dingen die geld kosten, dat je aan het eind van de maand vaak loopt te balen als je naar je bankrekening kijkt. Deze praktische tips zorgen dat je wat meer geld over kunt houden aan het eind van de maand!
geld-overhouden.jpg

1. Energiebesparing

Bekend is natuurlijk het overstappen op LED-verlichting. Maar wist je dat je ook flink kunt besparen met behulp van tochtstrippen, een besparende douchekop en het niet op stand-by laten staan van apparaten? Met weinig inspanning kun je ruim 100 euro per jaar besparen.

2. Contant boodschappengeld

Pin aan het begin van de maand een vast bedrag en haal daar je boodschappen van. Dit maakt je veel meer bewust van je uitgaven dan wanneer je elke keer pint. Je kunt namelijk meteen in je portemonnee zien wat je nog over hebt.

3. Let op aanbiedingen

Controleer aanbiedingen en let op de dingen die je nodig hebt. Hier schuilt wel een gevaar in, want soms koop je dingen in de aanbieding die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Dus: koop in de aanbieding, maar alleen wat je nodig hebt!

4. Koop B-merken of huismerken

Veel mensen denken dat je een enorm verschil proeft tussen huismerken en A-merken. Uit onderzoek is echter gebleken dat mensen vaak het verschil alléén proeven als ze de potjes zien waar de producten uit komen. Bij ‘blind’ onderzoek is alleen verschil te proeven bij cola en pindakaas.

5. Neem een bijbaan

We hebben nu gekeken naar besparen op uitgaven, maar je kunt natuurlijk ook meer inkomen genereren. Een van de methodes is het hebben van een bijbaan. Zo kun je met een krantenwijk bijvoorbeeld de kosten van je (duurdere) auto financieren.

6. Zoek een nieuwe baan

Verdien je met je huidige baan niet genoeg om fatsoenlijk rond te komen? Zoek dan gewoon ander werk! Er zijn genoeg banen waar je meer kunt verdienen. Je kun bijvoorbeeld via Jobrapido ook een nieuwe baan zoeken als je op dit moment al werk hebt.

7. Bespaar op auto kosten

Op je auto kun je heel wat besparen. Bijvoorbeeld door van verzekering te wisselen! Elk jaar wisselen van verzekering kan heel effectief zijn om geld te besparen. Verder moet je kijken naar dingen zoals het brandstofgebruik. En natuurlijk kun je ook wat vaker de fiets nemen.

8. Ga eerder naar bed

Een rare tip, toch? Niet helemaal waar! Aan het eind van de dag gebruik je meer energie, bijvoorbeeld doordat het licht aan is en de TV aanstaat. Bovendien ben je ook geneigd om nog even te gaan snoepen of knabbelen op wat chips. Dus je slaapt niet alleen lekkerder, maar je kunt ook gemakkelijk een flink bedrag besparen door op tijd naar bed te gaan.

Met deze tips kun je gemakkelijk enkele tientallen euro’s per maand besparen. Dat klinkt weinig, maar als je naar de jaar opbrengst gaat kijken, zul je merken dat het een flink verschil maakt. Dat geld kun je natuurlijk gebruiken om lekker op vakantie te gaan! Of je bent verstandig en zet het op een spaarrekening zodat je een appeltje voor de dorst hebt als je weer wat centjes tekort komt aan het eind van een dure maand.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Geldzaken
 
   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig