Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 5 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Bespaar op vaste lasten
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Overig > Bespaar op vaste lasten

Bespaar op vaste lasten

Geld besparen? Houd meer geld over met deze tips

Bij de meeste mensen gaat een groot deel van het maandelijkse inkomen direct op aan de vaste lasten en naar de kinderen. Houd jij na het betalen van de vaste lasten ook niet meer zo veel geld over om leuke dingen te doen? Lees dan in dit artikel hoe je geld kunt besparen om meer geld over te houden aan het einde van de maand. Zo kun je meer leuke dingen met je kinderen doen.

geld-besparen.jpg

Zeg nutteloze abonnementen op

Veel mensen hebben abonnementen die ze eigenlijk helemaal niet gebruiken. Denk hierbij aan dure abonnementen voor de televisie, de vaste telefoon (die niet meer gebruikt wordt omdat iedereen een eigen smartphone heeft) en op tijdschriften die niet gelezen worden. Check de afschrijvingen op je rekening eens om te controleren of jij ook nutteloze abonnementen hebt die je iedere maand betaalt. Is dit het geval, dan zeg je deze abonnementen op.

Check of je zo goedkoop mogelijk verzekerd bent

Bepaalde verzekeringen heb je nu eenmaal nodig, maar het is zonde om hier teveel voor te betalen. Door zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, vind je de goedkoopste verzekering voor de beste zorg. Door autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, vind je een goedkopere verzekering voor je auto. Sommige mensen hebben zelfs dubbele verzekeringen op hun naam staan, terwijl dit helemaal niet nodig is. Door dit goed te controleren, voorkom je dat je onnodig te veel betaalt om jezelf te verzekeren.

Stap over naar een goedkope energieleverancier

Een groot deel van de maandelijkse lasten gaat op aan energie, ofwel licht en gas in huis. Door naar een goedkopere energieleverancier over te stappen, kun je tientallen euro's per maand en honderden euro's per jaar besparen. Ook slim om te doen: zo min mogelijk stroom en gas gebruiken. Door lichten wat vaker uit te laten en de verwarming uit te zetten als je weg gaat, bespaar je veel geld op de energierekening. Minder vaak douchen, badderen en elektronische apparaten gebruiken helpt ook bij het besparen.

Spaar geld om geld te verdienen met je vermogen

Je kunt je geld voor je kinderen op een spaarrekening te zetten. In dit geval staat je geld op een traditionele spaarrekening voor je kind, dan krijg je hier namelijk een bepaald percentage aan spaarrente voor terug. Vind je de huidige spaarrente niet hoog genoeg om geld te sparen? Dan kun je er ook voor kiezen om een deel van je spaargeld van je kinderen te beleggen. Het neemt wat meer risico's met zich mee dan het besparen van geld, maar je kunt er wel veel extra geld mee verdienen. Door in beleggingsproducten met lage risico's te investeren, verdien je geld met je vermogen zonder dat je groot risico loopt je geld te verliezen.

 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Geldzaken
 
   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig