Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 10 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Zonnepanelen
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Duurzame energie > Zonnepanelen

Zonnepanelen

ZonZonne-energie is energie dat wordt opgewekt vanuit het licht van de zon. Zonnepanelen zetten deze energie om in elektrische energie. Bij diverse nieuwbouwprojecten worden standaard zonnepanelen toegevoegd. Tegenwoordig is ook de mogelijkheid om de panelen te plaatsen op bestaande woningen. Hieronder worden de kosten, opbrengsten en de besparingen beschreven.

Besparing

De installatie en de aanschaf van de panelen (4 vierkante meter) kost ongeveer € 3000. Per jaar is er een gemiddelde besparing te realiseren van € 75 euro, exclusief subsidies.

Opbrengsten

Als de zonnepanelen op de juiste manier afgesteld zijn, levert een set van vier panelen elke jaar gemiddeld 320 kWh aan elektriciteit op. In combinatie met een dag/ nacht tarief bij je energieleverancier maak je optimaal gebruik van deze energie. Op het moment dat de panelen energie leveren, geldt namelijk het hogere dagtarief.

Kosten

ZonnepanelenDe kosten van de panelen liggen tussen de € 5 en € 6 per Wp. Er zijn ongeveer 120 Wp nodig per vierkante meter. Dus een paneel van 120 Wp kost zo'n € 700 en de installatie van de panelen gemiddeld € 200. In de meest optimale situatie, leveren de panelen per vierkante, elk jaar 110 kWh op.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting