Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 9 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Windenergie
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Duurzame energie > Windenergie

Windenergie

WindzakWind is niet meer dan bewegende lucht en bevat dus bewegingsenergie. Windenergie is de energie die gewonnen wordt door deze bewegingsenergie om te zetten in een bruikbare vorm. Iedereen kent de grote windmolens, maar voor thuisgebruik zijn er ook kleinere windturbines beschikbaar.


De kosten

De aanschaf van een windturbine kan erg duur zijn. Afhankelijk van het type turbine, variërt de prijs tussen de € 9.000 en de €28.000 exclusief BTW. Daarnaast moet je nog rekening houden met extra kosten voor installatie (kan vaak alleen via een hijskraan) en het onderhoud van de turbine. Als laatste heb je een vergunning nodig om een windturbine te mogen plaatsen.

Opbrengsten

De terugverdientijd van een windturbine hangt sterk van het model en de situatie af. Bij optimale omstandigheden en gebruik, kan een windturbine binnen 11 jaar zijn geld terug verdienen. Bij slechte omstandigheden kan de terugverdientijd tot wel 250(!) jaar oplopen.

De productiviteit

Net zoals de prijs, zijn er ook grote verschillen in de productiviteit van de turbines. De duurdere turbines kunnen tot wel 7500 kWh produceren, terwijl de kleinere turbines net 2500 kWh halen. Bij deze productiviteit staan de windturbines wel op een optimale positie.

Windmolens

Investeer in je eigen windmolen

Je kan nu investeren in energie opgewekt met je eigen stukje windmolen, Lever zo een concrete bijdrage aan een beter milieu. Windenergie is in Nederland een van de meest rendabele manieren om energie op te wekken. Je kan via de windcentrale.nl aandelen kopen in je eigen windmolen waardoor je flink kan besparen op de energierekening.

Ten opzichte van het kopen van grijze of groene energie van je leverancier is dit goedkoper doordat de energie van je eigen molen komt en er geen extra partijen winst maken.

Lees meer op: www.windcentrale.nlBeoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting