Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 11 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Bespaar met zonnepanelen
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Duurzame energie > Bespaar met zonnepanelen

Bespaar met zonnepanelen

Het laten plaatsen van zonnepanelen is een flinke investering. Toch bespaar je er zowel op de korte als de lange termijn geld mee. Ben je benieuwd wat zonnepanelen voor jou kunnen opleveren? Lees hier alles over in dit artikel.

Verlaag je energierekening

Door zonnepanelen op je dak te plaatsen verlaag je je energierekening behoorlijk. Uit cijfers van Homedeal blijkt dat je jaarlijks wel € 500 tot € 1.200 bespaart. Je bespaart het meeste, wanneer je je stroomverbruik volledig compenseert met je zonnepanelen. Het is daarbij tot 2023 mogelijk om energie direct terug te leveren aan je energieleverancier, waardoor je nog eens extra in kosten vermindert. De stroom die je levert mag je namelijk direct van je energieverbruik afhalen.
zonnepanelen-dak.jpg

Profiteer van een korte terugverdientijd

Hoewel het per type zonnepaneel varieert, verdien je zonnepanelen gemiddeld al binnen 7 jaar terug. Dat betekent dat je na 7 jaar net zo veel hebt bespaart als je hebt uitgegeven aan de aanschaf en installatie van de zonnepanelen. Het is dus niet vreemd dat je steeds meer woningen met zonnepanelen ziet, omdat het een hele voordelige keuze is. Na deze 7 jaar verdien je naast de kosten van onderhoud vrijwel alleen maar op je zonnepanelen.

Geniet van een lange levensduur

Je denkt misschien dat een korte terugverdientijd ook direct een korte levensduur betekent, maar niets is minder waar. Gemiddeld gaan zonnepanelen tussen de 25 en 30 jaar mee. Dat betekent dat je wel 23 jaar aan deze panelen kan verdienen. Het enige wat eerder vervangen moet worden, is de omvormer. Deze gaat gemiddeld 10 tot 12 jaar mee. Je betaalt dus na 7 jaar relatief weinig en ontvangt nog steeds hetzelfde hoge rendement.
zonnepanelen.jpg

Verhoog je woningwaarde

Je hebt niet alleen direct profijt van je zonnepanelen, maar je geniet op een later moment ook nog van de voordelen. Bij het verkopen van je woning tellen zonnepanelen als een echt pluspunt. Je woningwaarde vermeerderd gemiddeld met € 5.000. Het is dus niet alleen op de korte termijn een goede keuze om zonnepanelen aan te schaffen, maar je profiteert hier jarenlang nog van.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting