Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 15 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    4 tips zodat jij meer kan besparen met zonnepanelen
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Duurzame energie > Meer besparen met zonnepanelen

4 tips zodat jij meer kan besparen met zonnepanelen

Met zonnepanelen is het mogelijk om flink te besparen op de energierekening. In dit artikel vind je een aantal tips zodat jij het maximale uit jouw zonnepanelen haalt. Een hoger rendement zorgt een grotere besparing.

Zorg voor schone zonnepanelen

Met het schoonhouden van jouw zonnepanelen bespaar je op de energierekening. Een schoon paneel heeft een hoger rendement. Regenwater verwijderd het meeste vuil, zoals stof en bladeren. Toch is verstandig om bij blijvend zittend vuil zoals vogelpoep zelf de panelen schoon te maken. Doe dit niet met een hogedrukspuit of een schuurspons. Dan is het mogelijk dat de panelen beschadigd raken. Gebruik een zachte borstel en speciale zeep voor zonnepanelen.

Zijn de panelen hoog op het dak bevestigt? Schakel dan de hulp in van een dakdekker. Dakdekkers zijn vooral bezig met dakpannen leggen, maar daarnaast voeren zij allerlei andere werkzaamheden uit op grote hoogte. Zo ook het schoonmaken van zonnepanelen.  
 

Windstreek zonnepanelen

Het is belangrijk dat zonnepanelen in de juiste richting staan geplaatst. Zo ontvangen de panelen het meeste zonlicht. De zon komt op in het oosten, om vervolgens onder te gaan in het westen. Richt de zonnepanelen op het zuiden voor maximaal rendement. Panelen die gericht zijn op het zuid-oosten of zuid-westen hebben een rendement van nog maar 90%. Zijn ze op het oosten of westen gericht? Dan moet je genoegen nemen met een rendement van 80%. Hoe hoger het rendement, hoe lager de energierekening.

Hellingshoek bepalen van zonnepanelen

Heb jij de beste zonnepanelen uitgekozen? Maar je bespaart nog niet zoveel op je energierekening als dat je gehoopt had? Bekijk dan of de panelen wel in de juiste hellingshoek staan. Voor zonnepanelen die op het zuiden gericht staan is een hellingshoek tussen de 15 en 55 graden ideaal. Zijn de panelen op het oosten gericht? Dan is een hoek tussen de 0 en 25 graden het beste.
Zonnepanelen.jpg

Voorkom schaduw

Valt er voor een groot deel van de dag schaduw op de zonnepanelen? Van verlaagt dit het rendement. Zo is het mogelijk dat hoge bomen of struiken voor de panelen zijn gegroeid, die er bij plaatsing nog niet voor stonden. Bekijk of het mogelijk is om de takken te snoeien of eventueel de panelen te verplaatsen naar een zonnige plek.

Door ervoor te zorgen dat jouw zonnepanelen schoon zijn en correct ingesteld staan verhoog je het rendement. Met een hoog rendement verkort je de terugverdientijd. De panelen zorgen tenslotte voor meer energie. Dit komt allemaal ten goede voor jouw energierekening.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting