Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 27 November 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Het upgraden van randapparatuur
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Apparaten > Computers > Randapparatuur > Het upgraden van randapparatuur

Het upgraden van randapparatuur

Een goed idee om toch mee te gaan met de nieuwste ontwikkelingen maar niet een complete nieuwe computer te kopen is het updaten van je randapparatuur.

Het is vaak dan ook niet nodig om een nieuwe computer aan te schaffen, want vaak doet een upgrade van het geheugen al veel goeds.

Het upgraden van je geheugen.

Het (RAM)geheugen van de computer is het externe geheugen van de computer. Dit geheugen kan zowel beschreven als gelezen worden.
De computer heeft dit geheugen nodig om de processen van de computer te ondersteunen, als je enkel tekst verwerkt met je pc, dan is er relatief weinig geheugen nodig om de computer te gebruiken.  Stel dat je veeleisende programma's gaat gebruiken of je wilt gamen dan is extra geheugen zeer handig. Hoe dan ook zal het opwaarderen van je geheugen je computer een echte boost geven.

Het upgraden van je besturingssysteem

Als je een nieuwe computer wilt kopen omdat daar Windows vista op zit, moet je eerst kijken of je niet op je eigen computer dit nieuwe systeem kan draaien.

Minimale eisen Windows Vista:

  • Een moderne processor (tenminste 800MHz)
  • 512MB systeemgeheugen
  • een 'DirectX 9 capable'-videokaart
  • DVD-ROM-speler


Voor een optimale uitvoering van het besturingssysteem kan je het beste een iets meer dan het minimum aanschaffen. Omdat het besturingssysteem anders het maximale vraagt van je computer. Je hoeft dus niet per definitie een nieuwe PC aan te schaffen als je up wil graden naar een computer met vista.

Het upgraden van je processor.

De processor is het hart van je computer, dit is zeer belangrijk voor de snelheid van je computer. Als je een nieuwe processor zal aanschaffen voor je computer zal dit leiden tot een sterke verbetering in de prestaties van je computer. Het vervangen van de processor is wel iets wat door een professional gedaan moet worden, er moet rekening worden gehouden met diverse zaken.
Wordt de processor ondersteund door het moederbord, kan de koeling het wel aan en is het geheugen op je moederbord wel voldoende voor een nieuwe processor. Verder zit de processor onder de grote koeler en moet dat met juiste kracht worden losgemaakt, trek je te hard dan ligt de processor in drieën. Je moet dan ook goed nadenken om of de processor te vervangen of om toch een nieuwe PC aan te schaffen.

Het updaten van je grafische kaart.

Als je een echte gamer bent dan is een grafische kaart een pure must, maar anders is het niet een vereiste dat je over de nieuwste versie beschikt. Het vervangen van een grafische kaart is dan ook vaak niet nodig.

 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
      Computers
         Aanschaf
         Randapparatuur
            Het upgraden van randapparatuur
            Besparen op printers en cartridges
            Goedkope inktcartridges
            Zo goedkoop mogelijk printen
         Software
         Internet
      Televisie
      Showmodellen of retourmodellen
      Stofzuiger
      Wasmachine
      Telefonie
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling