Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 27 November 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Gebruik Open Source software
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Apparaten > Computers > Software > Gebruik open source software

Gebruik Open Source software

Open Source softwareOpen Source betekent letterlijk eigenlijk 'open broncode' , dit betekend dat de bron vrij kan worden gebruikt, ingezien en bewerkt. Dit kan bij diverse producten maar het gebeurt het is vooral bekend bij software.

Open Source software is verkrijgbaar voor allerlei applicaties van tekstverwerkers tot webservers, hieronder enkele voorbeelden.

 

Open Source tekstverwerkers

Er zijn veel goede alternatieven voor Microsoft Office, dit is een nogal prijzig pakket als je het in de winkel koopt. De kwaliteit van de open source tekstverwerkers zijn zeer goed te noemen.

Voor meer informatie zie: 
Open office
Abi Word

Open Source besturingssystemen

Linux is een Open Source tegenhanger van Windows, dit kan een hoop geld schelen als je een nieuwe computer aanschaft. Microsoft Windows is van te voren geinstalleerd  op nieuwe computers, wat veel mensen niet weten is dat je hier ook rond de 100,- euro voor moet betalen. Je zou dus flink wat geld kunnen besparen om voor het besturingssysteem van Linux te gaan.

Open Source Content Management Systems

Een Content Management System (CMS) is een web-applicatie die er voor zorgt dat mensen eenvoudig documenten en/of gegevens op het internet kunnen plaatsen. WebGui is een CMS die makkelijk is om te gebruiken, kijk voor meer informatie op de site van WebGui.

Open Source Anti-Virus programma's

Er zijn ook Open Source Anti-Virus programma's verkrijgbaar. Een Anti-Virus programma zoals Clam AV en OpenAntiVirus, zijn goede alternatieven voor dure programma's als McAfee en Norton.

Open Source Foto en video bewerkingsprogramma's

Photoshop is een heel duur programma om aan te schaffen, een gelicenseerde versie kost honderden euro's. Een goed alternatief is hiervoor Gimp. Dit programma heeft bijna de zelfde functies als photoshop, maar is kosteloos te downloaden.

Videobewerkings programma's zijn er ook in Open Source te krijgen, een voorbeeld  is  een programma als Virtualdub.

 

Open Source Webbrowsers

Een van de betere browsers is Firefox, deze Open Source webbrowser is sneller en veiliger dan Internet Explorer. Firefox is er ook in een Nederlandstalige versie verkrijgbaar.

Open Source E-mail programma's

En er zijn veel Open Source E-mail programma's te vinden, dit zijn vaak kwalitatief goede E-mail programma's en zeer veilig. Voorbeelden van E-mail programma's zijn Thunderbird en Squirrellmail.

 

 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
      Computers
         Aanschaf
         Randapparatuur
         Software
            Gebruik open source software
            Gebruik gratis software
         Internet
      Televisie
      Showmodellen of retourmodellen
      Stofzuiger
      Wasmachine
      Telefonie
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling