Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 6 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Besparen op printers en cartridges
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Apparaten > Computers > Randapparatuur > Besparen op printers en cartridges

Besparen op printers en cartridges

Als je een voordelige printer zoekt dan moet je eerst even op internet onderzoeken naar de meest prijs kwalitatieve goede printer. Een printer hoeft niet zo veel geld te kosten, voor minder dan 100 euro kan je al een prima printer aanschaffen. Wat printen prijzig maakt is de inkt die het nodig heeft.

Cartridge

Een Cartridge is een navulling van de inkt in bijvoorbeeld een printer. Deze navulling moet geheel in de printer geplaatst worden en bevat inkt waarmee de pagina's geprint worden.

Zelf inktpatronen vullen

Navullen scheelt niet alleen in uw knip maar het is ook nog eens goed voor het milieu. Het is dan ook vreemd dat hier niet meer aandacht aan wordt besteed.

Nieuwe cartridges kopen is niet altijd nodig. meestal kan je zelf een cartridge navullen. Navullen kan op verschillende manieren. U kunt bijvoorbeeld de cartridge naar een winkel brengen die gespecialiseerd is in inktpatronen vullen, maar u kunt ook een navulset bestellen en zelf de inktpatronen vullen.

Zelf inkt bijvullen is niet een heel moeilijk, maar wel een nauwkeurig werkje. In de winkel of via internet koopt u een navulset, bestaande uit flesjes met inkt, spuiten en naalden. Het gebruik van goede inkt is bepalend voor het wel of niet slagen.

Cartridges bijvullen

Het is vaak vooral de inkt die het printen duur maakt, de cartridges zijn prijzig en worden vaak na een maal gebruiken weggegooid. Dat is niet nodig want het is mogelijk om je cartridge meerdere malen bij te laten vullen.

Dit kan vaak bij de supermarkt of bij een winkel die inktpatronen verkoopt. 

Koop klooncartridges

cartridgesInkt van de printermerken is duur. Door klooncartridges te gebruiken, bespaar je veel geld. De kwaliteit van de prints is minder dan bij de originele cartridges, maar wordt wel steeds beter. Overigens zijn de klonen op hun beurt navulbaar. Doe dit niet vaker dan vijf of zes keer, want dan zijn de cartridges versleten.

Times New Roman

Print je documenten met lettertype: Times New Roman. De besparing is minimaal maar toch.. alle beetjes helpen ;)

Nadelen

Wanneer je 1 of hooguit 2 inktpatronen op jaarbasis gebruikt of de printer gebruikt voor het afdrukken van foto's is het niet echt de moeite om zelf te gaan navullen.

De meeste mensen hebben geen zin in vuile handen en gedoe, daarom zijn er vele goedkopere alternatieven voor jouw originele cartridge te koop.

Kijk daarvoor eens op alleeninkt.nl

 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
      Computers
         Aanschaf
         Randapparatuur
            Het upgraden van randapparatuur
            Besparen op printers en cartridges
            Goedkope inktcartridges
            Zo goedkoop mogelijk printen
         Software
         Internet
      Televisie
      Showmodellen of retourmodellen
      Stofzuiger
      Wasmachine
      Telefonie
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling