Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op kosten voor recreatie. 18 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Films huren
thema: recreatie
 
   Tips om te besparen > Recreatie > Uitgaan > Bioscoop > Films huren

Films huren

Films hurenFilms huren voor thuis kan ook een hoop besparen. Organiseer een (wekelijks) filmavondje voor vrienden of bekenden (die van hetzelfde soort films houden) en deel de kosten. Met wat eten en drinken heb je met elkaar een leuke avond. Of huur samen een film en spreek in toerbeurt de 'kijktijden' af. Dit kan uitgebreid worden. Tegenwoordig kun je huurfilms (DVD) laten opsturen of legaal downloaden (dan moet je de film wel binnen een dag of een week bekijken). Dat gaat via jouw kabel/internet provider of via sites als Veamer. Hiervoor heb je meestal een credit card nodig. De zogenaamde Mediaplayers bieden deze mogelijkheid voor verschillende sites in een keer met een mooi scherm via de TV aan.

DVD's verzamelen

DVD verzamelenWil je liever zélf een DVD-filmcollectie opbouwen, scharrel dan eens in de koopjesbakken bij supermarkten, winkelketens (zoals Blokker) of op tweedehands (film-)sites. Voor een paar euro per film kun je een aardige bibliotheek vergaren. Er zijn ook min of meer gespecialiseerde koopsites. Via www.elcheapo.nl bijvoorbeeld, kun je de goedkoopste Nederlandse verkooppunten bekijken.

Films downloaden

Er is ook een optie om via (de 'videotheek' van) jouw TV-provider voor een paar euro films voor een dag te 'huren', maar dat is relatief duur (2,50 - 5 euro per film). Met je eigen computer films kijken - en zelfs (gedoogd) downloaden - is ook mogelijk. Een TV-modus in je beeldscherm maakt het nog aantrekkelijker om films te kijken. Dat kijken gaat dan bijvoorbeeld via Nieuwsgroepen, filesharing (P2P) of bitTorrent, de laatste volgens een tamelijk lastig en vooral omslachtig download-protocol. Dat is mogelijk voor een klein (maandelijks) bedrag of gratis zolang 'bepaalde' sites nog bestaansrecht hebben (zoals 'The Pirate Bay'). Uploaden is illegaal. Lees altijd de voorwaarden. Wees voorzichtig met sites die slecht NL voeren en vooraf een bedrag vragen voor 'gratis & onbeperkt' downloaden. Grote kans dat jij de hoofdrolspeler bent in de film: 'get busted'. Hoe dan ook, het inladen kost veel tijd (tenzij je een razendsnel internetabonnement hebt). Het zijn immers grote bestanden, meestal als ZIP- of RAR-bestand gecomprimeerd. Zorg daarom voor voldoende ruimte op de HD. Houd rekening met tenminste 3-4 GB per film. Ga na of het bestand van originele omvang is of een gecomprimeerd bestand van minder kwaliteit. Denk daarbij ook aan screenings die worden opgenomen en verspreid als een film nog in de bioscoop draait. Kies ook de juiste ondertiteling (dat zit vaak in meer talen ingebakken in de download, de zogenaamde subs). Welke filmvorm je ook kiest, in ieder geval veel kijkplezier!
Film downloaden

Goedkope films

Sommige films kosten slechts een paar euro en gaan langer mee dan een even dure fles wijn. Het is opmerkelijk hoe vaak mensen voor absurd lage prijzen afstand willen doen van hun eens zo begeerde 'absolute droomfilm op DVD'. Emotie-aankopen. Opmerkelijk is dat je een CD wel tig keer kunt draaien zonder dat het gaat vervelen, maar een film gaat al vervelen na enkele keren bekijken. Onze visus is blijkbaar beter in ons geheugen verankerd dan ons gehoor. Of werkt het juist andersom?! Voer voor fysiologen. Hoe dan ook, wellicht kun je zo in vele opzichten een eigen bibliotheek vergaren en zelfs een soort ruilhandel beginnen. Ook kun je met een digitale opnemer (Mediaplayer; via een internet-TV pakket) films opnemen; of overnemen. Met het uitknippen van de commerciële onderbrekingen heb je de hele film ter beschikking. Vaak komt er een irritante aankondiging of staan er logo’s in beeld. Dat zie je vooral bij de commerciële zenders. Voor eigen gebruik is dit allemaal toegestaan! Je betaalt namelijk al kopieheffing voor thuisgebruik bij de aanschaf van een lege CD/DVD.
 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


- Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op recreatie
 
   Sport
   Cultuur
   Uitgaan
      Bioscoop
         Let op bioscoopacties
         Goedkoper naar de bioscoop
         Films huren
      Gastenlijst
      Bespaar op dagjes uit
      Besparen op drankkosten
      Heerlijk & veel eten: sushi
      Overstappen naar de e-sigaret
      Casino
      Stoppen met roken
   Natuur