Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op kosten voor recreatie. 7 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Bespaar op dagjes uit
thema: recreatie
 
   Tips om te besparen > Recreatie > Uitgaan > Bespaar op dagjes uit

Bespaar op dagjes uit

Kinderen vinden het vaak geweldig om een dagje naar bijvoorbeeld een pretpark of dierentuin te gaan. Helaas zijn dit erg dure uitjes. Wil je toch een keer een dagje uit? Let dan goed op de verschillen tussen de toegangsprijzen en parkeertarieven van de parken. Ook zijn er vaak kortingsbonnen te vinden voor veel pretparken en dierentuinen. Vaak vind je deze acties bij winkels, supermarkten en op internet. Wil je een keer naar het theater? Bij de Last Minute Ticket Shop in Amsterdam kun je tickets voor de helft van de prijs kopen.

Parkeer verder weg

vrije tijdParkeren bij pretparken en dierentuinen kost vaak veel geld. De meeste parken vragen een tarief tussen de €5,- en €8,-. Let dus niet alleen op de entreeprijs maar ook op het parkeertarief. Als er de mogelijkheid is om de auto ergens anders kwijt te kunnen in de buurt, is dit zeker de moeite waard. Helaas zijn sommige parken gelegen in afgelegen gebieden waardoor dit soms niet mogelijk is.

Neem eten en drinken mee

Wanneer je een dagje naar de dierentuin of het pretpark gaat, is dat vaak al duur genoeg. Zorg daarom dat je een tas met eten en drinken meeneemt zodat je niets in het park hoeft te kopen. De prijzen voor eten en drinken in parken zijn vaak extreem hoog. Wanneer je met het gezin een dagje uit gaat met eigen eten en drinken, scheelt dit je al snel tientallen euro’s. Ook spullen als paraplu’s, poncho’s, fototoestellen en batterijen zijn dingen die veel geld schelen als je die zelf van huis meeneemt.

Zoek naar kortingsbonnen

kortinsbonRegelmatig zijn er kortingsbonnen voor pretparken, dierentuinen en andere attracties. Vaak vind je deze acties bij winkels, supermarkten en op internet. Een aantal voorbeelden van  kortingsbonnen zijn bv Uit met korting. Ook worden er vaak entreekaartjes aangeboden op websites als Marktplaats, Speurders en Verkoop je korting.

Ga naar de Last Minute Ticket Shop

Voor de helft van de prijs naar het theater? In de Last Minute Ticket Shop van Amsterdam koop je op de dag van de voorstelling toegangskaarten voor de helft van de prijs. Iedere dag is er een nieuwe selectie van voorstellingen en concerten in bijna alle Amsterdamse theaters en concertzalen. Het aanbod varieert van opera tot popconcert en van toneel tot last minute ticket shopfilm. Iedere dag vanaf 12 uur is het aanbod online te vinden.
pretparkenGrote parken als de Efteling, Bobbejaanland en Walibi kosten minimaal €20,- aan entree. De iets eenvoudiger parken als Hellendoorn, Slagharen kosten rond €15,-, net als de meeste bekende dierentuinen. Nog goedkoper zijn vaak de speeltuinen zoals de Linnaeushof in Bennebroek met als entreeprijs rond €9,-.

Let op acties

gezinParken hebben vaak verschillende acties rondom de entreeprijzen. Zo krijg je bij twintig personen haast altijd rond de €4,- korting per persoon. Wanneer je vaak naar een attractiepark gaat, bieden de meeste parken seizoenskaarten aan. Hiermee kun je onbeperkt met het gezin naar het park toe. Ook zijn de parken in het lente- en herstseizoen vaak een paar euro's goedkoper dan in het zomerseizoen (juli/augustus). Hieronder vind je nog een aantal andere acties:

  • Hellendoorn: Op de dag van je verjaardag gratis entree. Na 15.00 uur ontvang je 50% korting op de entreeprijs.
  • Artis: In september en op hemelvaartsdag krijg je €4,- korting  op de entreeprijs.
  • Dierenpark Emmen: Neem een jaarabonnement. Na 3 bezoeken zijn de kosten van het abonnement er al uit!
  • Madame Tussauds: Koop in plaats van losse kaartjes een familiepakket. Een familiepakket biedt entree voor twee ouders en twee (pakket A) of drie (pakket B) kinderen. Dit scheelt je minstens €15,-.

 

Pretpark De Valkenier

Pretpark De Valkenier in Valkenburg, Zuid-Limburg kost maar 9,50 en is een klein pretpark met leuke attracties, zowel binnen als buiten.

Voor groepen en kinderfeestjes zijn er speciale kortingen.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


- Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op recreatie

   Sport
   Cultuur
   Uitgaan
      Bioscoop
      Gastenlijst
      Bespaar op dagjes uit
      Besparen op drankkosten
      Heerlijk & veel eten: sushi
      Overstappen naar de e-sigaret
      Casino
      Stoppen met roken
   Natuur