Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei kosten voor het gezin. 6 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Koop goedkope schoolboeken
thema: gezin
 
   Tips om te besparen > Gezin > Educatie > Koop goedkope schoolboeken

Koop goedkope schoolboeken

Koop schoolboeken goedkoop online. Hier worden veel boeken tweedehands verkocht. besparen schoolOok bij de grotere boekenverhuurders is het goedkoop om boeken te kopen. Boekenhandelaren hoeven zich niet meer te houden aan de adviesprijs waardoor de prijzen in boeken nu verschillen. Daarom is het ook aan te raden om de prijzen te vergelijken van verschillende boekenwinkels.
 

Profiteer van de adviesprijs

goedkope boekenMomenteel is er geen vaste boekenprijs meer. Wel stellen de uitgeverijen een adviesprijs vast. Je kunt dus gaan shoppen om te kijken wie de schoolboeken het goedkoopst aanbiedt. Surfen op internet leert, dat de meeste aanbieders de adviesprijs hanteren. De enige uitzondering is Bol.com die ongeveer 5% korting biedt.

Koop bij grote boekenverhuurders

Het is goedkoper om boeken te kopen bij de grote boekenverhuurders zoals Van Dijk Educatie en Iddink. Een deel van de boeken zijn dan niet nieuw en daarom betaal je minder voor de boeken (bijvoorbeeld 65% van de nieuwprijs). Voor de nieuwe boeken betaal je wel de volle adviesprijs.

Studenten tip

Koop niet meteen alle boeken die op de boekenlijst staan. Soms worden er boeken op vermeld die je maar één keer zal gebruiken. Wanneer blijkt dat je het boek echt nodig hebt kan je het alsnog kopen. Een risico is dat de boeken niet meer te vinden zijn als je ze té laat koopt.

Koop boeken op internet

Er zijn veel websites die gericht zijn op het kopen en verkopen van tweedehands schoolboeken. Hier staan de boeken voor een stuk goedkopere prijs te koop dan wanneer je ze in de winkel koopt. Voorbeelden van dit soort websites zijn: Looking4books en Tweedehandsstudieboeken.nl. Let er wel op dat je de juiste druk koopt in verband met veroudering van de boeken.

Kaft met plastic

schoolboekenAls je toch dure schoolboeken moet kopen, laat je kinderen ze dan wel kaften zodat ze mooi blijven en je ze later eventueel door kunt verkopen. Een goedkope en stevige manier is door plastic als kaftpapier te gebruiken. Bewaar daarom bijzondere, aparte plastic tassen als je geshopt hebt. Die kun je heel goed hergebruiken als kaftpapier.

Gebruik tape bij het kaften

Bij het kaften van schoolboeken kan je gekleurd tape om de hoekjes plakken. Kaftpapier scheurt vaak op de hoekjes waardoor de hoeken alsnog beschadigen. Met het tape gebeurt dit niet en gaan de boeken dus langer mee. Je kan de boeken dan aan het einde van het jaar verkopen of je beperkt de boete wanneer je de boeken weer moet inleveren.
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Gezin links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op kosten voor het gezin
 
   Educatie
   Vrije tijd
   Verzorging
   Aanschaf
   Geldzaken