Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei kosten voor het gezin. 6 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Koop onbreekbaar speelgoed
thema: gezin
 
   Tips om te besparen > Gezin > Aanschaf > Koop onbreekbaar speelgoed

Koop onbreekbaar speelgoed

Kleine kinderen maken soms weleens iets stuk. Zo vinden ze het geweldig om bladzijden uit een boek te scheuren, zijn ze alles behalve voorzichtig als het gaat om breekbare voorwerpen en ook hebben ze een fase dat ze het liefst alles op de grond gooien.

Het is dus belangrijk dat je voor kwaliteit kiest als het om speelgoed gaat.

Houten speelgoed

Houten speelgoed is onverwoestbaar en gaat natuurlijk jaren mee. Denk aan puzzels, spelletjes en uiteraard de bekende houten blokken. Ben je zelf creatief en handig met hout maak dan zelf leuk speelgoed van hout waar jouw kinderen jaren lang plezier van kunnen beleven!

Fisherprice

Maar.. dat is toch plastic! Het punt is dat het niet zo erg is dat het van plastic is wanneer het 500 jaar meegaat en gebruikt wordt door vele kinderen om mee te spelen. Wat je wel beter kunt vermijden zijn goedkope breekbare plastic speeltjes, het speelplezier is vaak van korte duur en we weten inmiddels wat er daarna mee gebeurt.

Lego

Neem bijvoorbeeld de lego blokjes. Die gaan heel lang mee en ze zijn waardevast. Wanneer de kinderen te oud zijn voor de lego kun je deze heel goed verkopen. En als je mazzel hebt maakt je ook nog dikke winst. De duurste lego ooit is de Millennium Falcon voor € 4500. Er wordt in Nederland voor bijna 700 miljoen euro aan speelgoed elk jaar verkocht. 

Beperk de hoeveelheid speelgoed en koop liever iets van duurzame kwaliteit.
lego.jpg

Recycling

Als je eens goed thuis in de kasten gaat kijken staan er een hele boel spullen die je niet gebruikt. Denk aan kleding in de kledingkast waar het prijskaartje nog aanhangt, speelgoed waar de kinderen nooit naar om hebben gekeken en gekregen cadeau’s die totaal niet bij je passen.

Bijna iedereen heeft wel kleding en speelgoed van kinderen die ouder zijn geworden. Weggooien is zonde.

In deze consumptiemaatschappij wordt recycling steeds belangrijker. Je kunt met jouw spullen anderen blij maken. Dus help elkaar besparen en kijk even wat je voor speelgoed nog op zolder hebt liggen.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Gezin links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op kosten voor het gezin
 
   Educatie
   Vrije tijd
   Verzorging
   Aanschaf
   Geldzaken