Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 22 October 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Koop goedkope kleding
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Aanschaf > Kleding > Koop goedkope kleding

Koop goedkope kleding

Kleding kopen moet regelmatig gebeuren aangezien kinderen er snel weer uitgroeien. Probeer daarom zo weinig mogelijk geld kwijt te zijn aan kleding door deze tweedehands te kopen, via internet te kopen, zelf kleding te maken of door oude kleding onderling uit te ruilen.

Maak zelf kleding

Zelf kleding maken, kan je heel wat euro’s schelen. Dit wordt natuurlijk lastig als je hier geen ervaring mee hebt. Wil je het graag leren? Leen een boek bij de bibliotheek of kijk eens op internet. Kijk bijvoorbeeld eens op Breien.nl, Breien voor baby's of Zelfkledingmaken.nl. Hier leer je alle basistechnieken die nodig zijn om kleding te maken.

kleding makenKleding maken kost natuurlijk wel een hoop tijd. In plaats van helemaal iets nieuws maken kun je ook besluiten een goedkoop simpel shirt te kopen en deze zelf te bewerken. Zo kun je van iets simpels toch iets aparts maken.

Tips voor schoenen

Hier een aantal tips voor het kopen van goede schoenen en het onderhouden van de schoenen.

  • Buig bij het kopen van schoenen de zool om te controleren of de zool soepel genoeg is.
  • Pas schoenen altijd met dikke sokken zodat ze niet binnen korte tijd te klein zijn.
  • Bewaar oude schoenen voor vieze klusjes of uitjes waarvan je weet dat je kind vies zal worden.
  • Inlegzooltjes kunnen handig zijn om de schoenen langer fris te houden. Deze kinderkledingzooltjes kun je wassen.
  • Om de schoenen waterdicht te houden, kun je een spray kopen.

 

Koop via internet

kinderkledingHet voordeel van webwinkels is dat ze goedkoop kleding aanbieden. Het nadeel is dat je het niet kunt passen of de kwaliteit kunt voelen . Maar als  je eenmaal een goede ervaring hebt met een webwinkel, kun je de volgende keer weer bij deze winkel bestellen.

Ditzelfde geld voor bijvoorbeeld Kleding-bestellen.eu. Wanneer je met een bepaalde verkoper goede ervaringen hebt, kun je er van op aan dat het de volgende keer ook wel goed zal gaan. Het voordeel is dat je kunt zien hoe tevreden de voorgaande klanten waren over de verkoper. Ditzelfde geld ook voor webwinkels; reacties kun je vaak nalezen in het gastenboek op de website. Let echter wel altijd op de verkoopvoorwaarden zodat je bij klachten weet wat er verwacht kan worden en wat niet.

Koop dezelfde sokken

kinderkledingSokken staan erom bekend dat er op een of andere manier altijd één van de twee kwijt raken. Koop daarom bijvoorbeeld een aantal paar zwarte en een aantal paar witte sokken zonder motiefjes. Op deze manier hoef je de ene sok niet gelijk weg te gooien als de ander kwijt is. Ook scheelt het je tijd bij het vouwen van de was, je hoeft niet meer lang op zoek naar de bijpassende sok.

Let op waslabels

Voordat je besluit om een kledingstuk te kopen, kijk dan eerst naar het waslabel.  Het komt wel eens voor dat kledingstukken bijvoorbeeld niet in de droger mogen of niet hoger dan 30 graden. Dit is natuurlijk niet erg handig, en ook niet nodig wanneer het om kinderkleding gaat. Het is ook aan te raden om de kleding binnenstebuiten te wassen. Hierdoor blijven de kleuren langer mooi.

kleding wassen

Wacht op de uitverkoop

Koop kleding een seizoen vooruit: Heb je volgend jaar een nieuwe winterjas nodig? Koop deze dan aan het einde van de wintercollectie dit jaar. Hoewel mode jaarlijks iets verandert, is de besparing in je portemonnee zeer waarschijnlijk een groter verschil.

Je hebt natuurlijk wel kans dat tijdens de uitverkoop er bepaalde maten of modellen niet meer te koop zijn. Zorg daarom dat je er op tijd bij bent met de uitverkoop.  Ga je niet voor een bepaald model maar gewoon voor goedkoop? Wacht dan juist zo lang mogelijk. Winkels geven steeds meer korting weg naarmate de kleding er langer hangt.

Koop in een outlet

Een outlet is een verkooppunt waar merkartikelen voor lage prijzen te koop zijn. De prijzen kunnen zo laag zijn omdat:
- Het artikelen zijn uit een oude collectie.
- Het om B-keuze gaat, dus producten met een klein foutje.
- De artikelen rechtstreeks uit de fabriek komen en zonder tussenhandel worden verkocht.Outlet store

Outlets zijn vooral interessant voor trendproducten als kleding, modeaccessoires en meubels. Dat je bij een factory outlet goedkoop uit bent, is duidelijk. De marge van de tussenhandel die in het algemeen varieert van 30 tot 70% valt weg, zodat prijzen flink lager zijn dan de winkelprijs. Een belangrijk nadeel is dat je eenmaal gekochte producten meestal niet kan ruilen. Wel kan je je geld terugvragen als er iets met het product mis blijkt te zijn, maar dat zal in de praktijk niet altijd even gemakkelijk zijn omdat de outlet store meestal niet dicht in de buurt is waardoor de reiskosten het voordeel opheffen.

Koop een maat te groot

Katoenen kleding staat er om bekend dat het krimpt. Koop daarom altijd een maatje te groot. Wanneer het kledingstuk in de droger is geweest, zal het de juiste maat zijn. In de ergste situatie zal de kledingstuk iets te groot blijven, maar kinderen groeien er zo in. De kleding komt dan altijd van pas voor over een paar maanden.

Ruil kleding onderling

Gooi oude kleding nooit weg. Je kunt altijd kijken wat je onderling met je familie of vrienden kunt ruilen die ook kinderen hebben bijvoorbeeld. Spaar alles op in een zak en laat je vrienden en familie dit ook doen. Vervolgens kunnen jullie de zakken uitwisselen en kijken wat je nog aan andermans oude kleding hebt.

Koop tweedehands

Vintage is hartstikke in, kies er daarom voor om laarzen, tassen en accessoires tweedehands te kopen. Wanneer je naar de Noordermarkt, de negen straatjes of de Albert Cuyp gaat ziet alles er nog heel netjes uit en koop je dingen veel goedekoper dan in de winkel. Ook kan je op internet zoeken en vind je soms de mooiste dingen. Daarnaast kan je ook je eigen kleding verkopen, zo verdien je heel makkelijk nog wat extra geld.
Online kleding kopen
Koop je wel eens online kleding
Ja, dit scheelt vaak een hoop geld.
Nee, ik wil kleren altijd eerst kunnen passen.

 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
      Kleding
         Tips voor zak-, kleed- en kostgeld
         Textiel goedkoop bedrukken
         Koop goedkope kleding
         Zelf kleding bedrukken
         Besparen op merkkleding
         Online kleding kopen
         Alternatieven voor dure boxershorts
         Maak zelf je wasmiddel
      Baby's & kinderen
      Aanbiedingen & kortingen
      Bereid je goed voor
      Besparen op kosten van je huisdier
      Stop abbonnementen
      Besparen op maandelijkse lasten
      Bespaar op tuinmeubelen
      Voordelig een tuinset kopen
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling