Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 8 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    5 tips om te besparen op glasvezel internet
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Apparaten > Computers > Internet > Besparen op glasvezel internet

5 tips om te besparen op glasvezel internet

Je betaalt vaak al snel meer dan een paar tientjes per maand aan je glasvezel internet: zeker wanneer je een alles-in-1 abonnement afgesloten hebt. Een flinke kostenpost waar je gelukkig best wat op kunt besparen. Hoe je dit doet, ontdek je hier: we geven je een aantal praktische tips die jij direct toe kunt passen om geld te besparen op jouw glasvezel internet.

glasvezel.png

1. Kijken en vergelijken

Ga je internet vergelijken om te kijken of je nog steeds bij de beste en meest voordelige aanbieder bent. Niet alleen kan het zomaar eens zo zijn dat je bij een andere aanbieder goedkoper uit bent; het kan ook zijn dat je bij deze andere aanbieder hogere snelheden kunt ontvangen. Websites zoals zum.nl geven je alle mogelijke aanbieders die bij jou passen in een handig overzicht, zodat je direct kunt kijken welke wellicht het beste bij je zou passen.

2. Check je abonnement

Heb je eigenlijk überhaupt wel een abonnement dat bij jouw verbruik past? Kijk eens goed naar wat je nodig hebt. Gebruik je al die hoge snelheden waar je voor betaald eigenlijk wel, of kun je jouw pakket wellicht downgraden en zo op de kosten besparen? Hetzelfde geldt voor de bekende alles-in-1 abonnementen. Gebruik je de telefoon eigenlijk wel, en kijk je daadwerkelijk tv of zet je meestal Netflix aan? Kijk welke extra opties je wellicht af zou kunnen schaffen om voor een lager maandbedrag te zorgen.

3. Internet sneller maken

Heb je traag internet in huis? Dan is de kans groot dat je meteen meer wilt betalen om sneller internet te ontvangen. Maar dit is niet altijd het probleem. Het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat je modem niet op een centrale plek in de woning staat, of dat apparatuur zoals laptops en iPads wat verouderd zijn en hierdoor minder actief gebruik maken van de internetverbinding. Kijk eerst eens naar alle andere mogelijkheden voordat je besluit om meer te betalen voor hogere snelheden.

4. Gebruik je internet om te bellen

Die vaste telefoonlijn wordt steeds minder gebruikt en dat is ook niet gek: we bellen steeds vaker met onze mobiele telefoon. Maar wat als je jouw internetverbinding nu ook nog eens gebruikt om die telefoontjes te plegen? Bel bijvoorbeeld via Facebook Messenger, Skype of WhatsApp en bespaar zo weer op de kosten van dat alles-in-1 abonnement!

5. Sluit in een pakket af

Nu hoef je geen alles-in-1 pakket aan te schaffen, maar je kunt er wel voor kiezen om meerdere diensten bij dezelfde aanbieder af te sluiten. Alle mobiele telefoons en het internet bijvoorbeeld. Dit kan je vaak mooie kortingen opleveren die je een paar tientjes per maand kunnen besparen.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten

   Aanschaf
   Apparaten
      Computers
         Aanschaf
         Randapparatuur
         Software
         Internet
            Hoe vind ik een voordelige provider?
            Deel je internet met je buren.
            Bel over het internet
            Geld verdienen
            Besparen op online activiteiten
            Online geld verdienen
            Besparen op glasvezel internet
      Televisie
      Showmodellen of retourmodellen
      Stofzuiger
      Wasmachine
      Telefonie
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling