Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 8 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Tips voor een goedkope voetbalreis
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Recreatie > Een goedkope voetbalreis

Tips voor een goedkope voetbalreis

Bijna nergens anders is de strijd tegen de degradatie en voor de promotie zo spannend en belangrijk als in Engeland. Naast prestige staat er ook een enorme geldpot op het spel. Het einde van de competitie nadert met rasse schreden en de spanning loopt steeds verder op. Als je zelf dit bloedstollend spektakel wil meemaken, is een voetbalreis exact wat je zoekt.
voetbalreis.jpg

Unieke combinatie

In voetbalreizen zit niet alleen een voetbalwedstrijd, maar ook een relaxte cruise en citytrip. Je vaart eerst van IJmuiden naar Newcastle, waar je zowel in de heen- als in de terugreis een nacht doorbrengt aan boord. Vervelen is onmogelijk, want er zijn genoeg ontspanningsmogelijkheden aanwezig: je kan wat biertjes drinken in de bar, een filmpje meepikken in de bioscoop of een gokje wagen in het casino. Eenmaal aan wal op Engelse bodem brengt een bus je naar je hotel. Je kan ook altijd het vliegtuig nemen, maar dit is een stuk duurder en minder plezierig.

Een wedstrijd in de Premier League bijwonen

Dan is het eindelijk tijd voor het eigenlijke doel van je trip: een heerlijk potje Engels voetbal bijwonen. Daarbij wordt meteen aan de Premier League gedacht. Het is niet alleen de populairste maar ook spannendste competitie ter wereld. Dit heeft tot gevolg dat kaartjes vaak behoorlijk wat kosten en dat is zeker van toepassing op topteams zoals onder andere Arsenal, Chelsea en Manchester United. Een gouden tip is daarom om wedstrijden van minder bekende teams bij te wonen tegen de eerder genoemde topteams. Middlesbrough klinkt op papier niet zo aanlokkelijk als Tottenham, maar met onder meer Viktor Fischer (ex-Ajax), Victor Valdes (ex-Barcelona), Alvaro Negredo en onze landgenoot Marten de Roon hebben ze een aantal jongens rondlopen die bijzonder lekker kunnen voetballen. Spektakel is dus gegarandeerd. Een wedstrijd van Sunderland bijwonen is ook een aanrader, zij staan weliswaar op de laatste plaats, maar elke wedstrijd geldt voor zes punten. Inzet en passie zijn dus een garantie.

The Championship

Minder aanlokkelijk op het eerste gezicht, maar minstens even spannend is een wedstrijd in de tweede divisie bijwonen. Hierbij kies je dan niet voor een relegation battle, maar een wedstrijd om het kampioenschap. Zoals verwacht strijdt Newcastle FC hierom mee, net zoals Brighton & Hove Albion. En dat kan je op zijn minst een verrassing noemen, aangezien zij in tegenstelling tot Newcastle geen echte sterspelers tot hun beschikking hebben. Waar de Magpies kanjers zoals Aleksandar Mitrovic, Cheick Tioté en onze landgenoot Vurnon Anita onder contract hebben staan, moeten The Seagulls het doen met jongens zoals de Belg Sébastien Pocognoli en oudgediende Steve Sidwell. Hoewel Brighton momenteel aan kop staat, wordt verwacht dat de Magpies uiteindelijk aan het langste eind zullen trekken.

Boek snel!

Een voetbalreis is dus een geweldig idee voor een mannenweekendje met je vrienden. Boek vroeg genoeg voor meer korting en vermijd het boeken tijdens de vakantieperiode, aangezien de prijs dan ook hoger ligt. In ieder geval is het een geweldige manier om de bakermat van het voetbal met je eigen ogen te ontdekken!


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vakantiekosten

   Voorbereiding
   Vervoer
   Accommodatie
   Recreatie
      Dagjes uit in Nederland
      Goedkoop maar lekker uit eten
      Winkelen
      Kortingsbonnen en kaarten
      Goedkoop weekje Parijs
      Een goedkope voetbalreis
      Gratis speelgelegenheden voor jong en oud