Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 8 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Gratis speelgelegenheden voor jong en oud
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Recreatie > Gratis speelgelegenheden voor jong en oud

Gratis speelgelegenheden voor jong en oud

Wie er deze zomer een vakantie in Limburg gepland heeft, kan volop genieten van verschillende gratis speelgelegenheden voor de kinderen. Wie nog even de grens over wil, kan in België en Duitsland ook zijn hart ophalen.

Drielandenpunt Vaals

Wie de auto de heuvels opklimt richting het drielandenpunt, waant zich al snel in het buitenland. Bovenop de heuvel heb je naast een prachtig uitzicht over de drie landen, een enorme speelgelegenheid voor de kinderen. Terwijl de ouders genieten van een glaasje op het terras, kunnen de kinderen naar hartenlust spelen in de gratis speeltuin. Geen zin om te betalen voor een hapje of een drankje, dan is er tevens een mogelijkheid om gezellig te picknicken op de picknickweide.

Duitsland

Uitgekeken op België en binnen je vakantie ook een bezoekje aan Duitsland brengen? Dat is allemaal mogelijk. In het diepste puntje van Limburg vinden we het dorpje Rimburg. Zodra je door dit dorpje gereden bent, ga je de grens over bij Ubach Palenberg, waar een enorm natuurgebied te vinden is. (Naherholungsgebied)

Ubach Palenberg

Zodra je de auto geparkeerd heb op een van de parkeergelegenheden, loop je zo tegen de meeste heerlijke bramenstruiken aan, die vol hangen met dikke sappige bramen. Langs het spoor kun je gebruik maken van het wandel-of fietsgebied, om richting speelgelegenheid te gaan. Midden in het natuurgebied zijn er mogelijkheden om te voetballen, te klimmen, te glijden of lekker met je voeten in het zand te woelen. Een watertje waar grote stenen in liggen dagen je uit, om er zonder natte kleren overheen te springen.

Nog een ritje op de waterfietsen? Naast de speeltuin ligt een groot water, waar je tegen betaling een waterfiets kunt huren. Het is niet duur en een echte aanrader om samen met je kinderen te doen.

Belgie

Limburg is bij uitstek een ideaal vakantiegebied. Geen zin om in Nederland te blijven, dan is het een aanrader om richting Genk te rijden. In België is het zo, dat bijna elk groot dorp of stad een gratis speeltuin heeft. In Genk kunnen de kinderen de hele dag ravotten en spelen in de buitenspeeltuin Bokrijk.

Bokrijk in Genk

Een hele dag genieten van een enorm natuurgebied met vele speelmogelijkheden voor de allerkleinste, maar ook voor de wat oudere kinderen. Naast de verschillende glijbanen, schommels, zandbakken en klimtoestellen is er in de zomer een waterspeelplaats voor zowel wat afkoeling, als waterpret. De verschillende picknicktafels geven de gelegenheid om je eigen eten en drinken te nuttigen.

Tegen een klein bedrag kun je ook een ritje maken op de pony of stoer racen op kleine autootjes. Genoeg gespeeld en even zin om naar de dieren te gaan kijken, dan kun je bij een kleine kinderboerderij terecht.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vakantiekosten

   Voorbereiding
   Vervoer
   Accommodatie
   Recreatie
      Dagjes uit in Nederland
      Goedkoop maar lekker uit eten
      Winkelen
      Kortingsbonnen en kaarten
      Goedkoop weekje Parijs
      Een goedkope voetbalreis
      Gratis speelgelegenheden voor jong en oud