Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 8 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Weekje Parijs hoeft niet duur te zijn
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Recreatie > Goedkoop weekje Parijs

Weekje Parijs hoeft niet duur te zijn

Tips om te besparen in de stad der liefde

Dat Parijs een van de mooiste steden in Europa is weet iedereen. Bij de gedachte aan deze ''romantische stad'' komt bij menig ander het beeld van de luxueuze winkelstraten rondom de Champs-Élysées met o.a. de Arc de Triomphe, toprestaurants en het Grand Palais. Een waanzinnig weekje Parijs hoeft echter geen fortuin te kosten. Wat er slechts nodig is, is wat research en de stad is binnen handbereik.

Laagseizoen

Als je niet afhankelijk bent van de feestdagen, ga dan in het laagseizoen. Vooral het voorjaar, of juist het najaar, als een beetje sneeuw je niet afschrikt, zijn prima periodes om Parijs te bezoeken, wanneer vliegtickets aanzienlijk goedkoper zijn. Sommige reisbureaus bieden voordelige last minute pakketten aan die inclusief hotel zijn, en waarmee je nog meer kunt besparen.

Alternatief voor dure hotels

Een alternatief is, om bij een host te overnachten. Dit soort 'bed and breakfasts' worden steeds populairder omdat ze vaak stukken goedkoper zijn dan hotels, ze veel persoonlijker zijn (je hebt het gevoel bij een vriend of vriendin te logeren) en je op een betere manier het échte Parijs kunt leren kennen. Je host zal maar al te graag zijn of haar kennis van de stad met je delen en laten weten wat hun favoriete plekken zijn. Wimdu en Airbnb zijn twee bekende sites waar dit soort accommodaties geboekt kunnen worden. Zit je écht op een krap budget, overweeg dan eens het spannende couchsurfing.
Genoeg mensen vinden het niet erg om een toerist te herbergen om een extra zakcentje bij te verdienen. Wie weet, misschien houd je er goede vrienden aan over!

Gratis bezienswaardigheden

Qua bezienswaardigheden is er veel gratis, wanneer je het goed aanpakt. Zo kunnen de nationale musea in Parijs iedere eerste zondag van de maand gratis bezichtigd worden. In de zomer kan men gratis danslessen volgen op de Seine, bij het Tino Rossi plein. Daarbij maakt het niet uit van welke steil je houd, alles is mogelijk van rock and roll tot salsa.

ParijsDaarnaast mogen de vele tuinen en parken ook niet in je planning ontbreken. Behalve een prima mogelijkheid om even op adem te komen is er vaak volop gratis amusement zoals muziek en theater. De schilderswijk Montmartre is een andere aanrader; denk aan een wandeling langs unieke winkeltjes (negeer de toeristen) met in de achtergrond straatmuziek van opkomende artiesten. Houd je meer van film? Bezoek dan in de zomer het gratis film festival in het Parc de la Villette van juli tot en met augustus.

Kennis van de taal

Of Parijs je vakantiebestemming is of menig andere stad, deze tips om geld te besparen kun je voor vrijwel elke wereldstad gebruiken. Kennis van de taal zorgt vrijwel altijd voor besparing. Nu is dat in Parijs extra handig aangezien de Fransen nu eenmaal chauvinistisch uit de hoek komen, wanneer het op het Frans aan komt. Door een taalcursus Frans te combineren met je verblijf in Parijs, zal je minder snel voor een toerist gezien worden. Daardoor zal je ook minder snel afgezet worden op markten en in taxi's. Je kan ervoor kiezen Frans te leren in Nederland of in Frankrijk. In Nederland kan je via verschillende organisaties een taalcursus combineren met een reis of een vakantie. Kijk  eens op proefles.com voor meer informatie over taalcursussen.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vakantiekosten

   Voorbereiding
   Vervoer
   Accommodatie
   Recreatie
      Dagjes uit in Nederland
      Goedkoop maar lekker uit eten
      Winkelen
      Kortingsbonnen en kaarten
      Goedkoop weekje Parijs
      Een goedkope voetbalreis
      Gratis speelgelegenheden voor jong en oud