Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 22 October 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Complete woonkamers
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Interieur > Complete woonkamers

Complete woonkamers

Eindelijk is het je gelukt.. je hebt een nieuwe koop- of huurwoning gevonden, of je bent je oude inrichting gewoon moe en wilt iets nieuws in huis. In ieder geval wil je je woonkamer veranderen in een comfortabele en inspirerende woonomgeving waar je je thuis voelt. Maar hoe ga je dat het beste aanpakken?
complete-woonkamers.jpg

Waarvoor wil je je woonkamer gebruiken?

Natuurlijk is een woonkamer om in te wonen, maar de manier waarop is voor ieder persoon verschillend. Iedere huisgenoot heeft eigen bezigheden, doelen en wensen hoe een inrichting er uit zou moeten zien. Het is dus slim om met zijn allen rond de tafel te gaan zitten en te zien wat er allemaal mogelijk is in een nieuwe woonkamer - en in welke stijl dat kan. Lekker met zijn allen onderuitzakken op een comfortabele bank en de hele avond netflix kijken op een groot scherm vraagt wellicht een andere woonkamer dan iemand die van minimalisme houdt en gelukkig wordt van veel ruimte met slechts een minimale, strakke inrichting. Ook is het van belang of je woonkamer tevens gebruikt gaat worden als eetkamer en of je er veel of weinig spullen in wilt stallen. Als je eenmaal een goed idee hebt wat voor functies je woonkamer dient te gaan vervullen, wordt het tijd te gaan kijken naar de meubels die je er in wilt zetten.

Hou het mooi en stijlvol

De kleur van je muren is belangrijk, maar uiteindelijk zijn het de meubels, je bank, stoelen, tafels en kasten die je woonkamer veranderen in een leefomgeving die bij je past. Zorg ervoor dat de verschillende onderdelen die je wilt aanschaffen, zoals salontafel, eettafel, vitrinekast en tv-meubel mooi bij elkaar passen en bij voorkeur in dezelfde stijl een goed geheel vormen. Complementeer het met een bank of aanvullende meubels die bij je gekozen stijl passen. Weet je eenmaal wat je zoekt, of wil je juist inspiratie opdoen, ga dan rondkijken op websites en vergelijk de mogelijkheden die bij je budget passen.  Een plattegrond van je woonkamer met de afmetingen en plaats van deuren en ramen erbij is handig als je wilt zien of alles goed in de beschikbare ruimte gaat passen.

Losse meubels of een complete inrichting?

Heb je al een of meer items die je kost wat kost in je nieuwe woonkamer wilt hebben, zoals een mooi design item of dat erfstuk dat je graag in ere houdt, dan kun je op zoek naar bijpassende onderdelen voor je nieuwe inrichting. Een woonkamer wordt vaak intensief gebruikt en meubels die te licht gefabriceerd zijn raken makkelijker beschadigd en slijten sneller. Ook hier geldt dat betere kwaliteit over het algemeen duurder is, maar ook langer mooi blijft. Zoek naar een goede combinatie tussen het uiterlijk van je nieuwe meubels, de kwaliteit en je beschikbare budget. Meubels zelf in elkaar zetten vanuit een bouwpakket, zoals IKEA en vele andere aanbieders, kan geld besparen - zolang je ze goed in elkaar monteert! Een andere optie is te kiezen voor een complete woonkamerinrichting in de vorm van een set waarbij de onderdelen voor je woonkamer in dezelfde stijl en kwaliteit door dezelfde leverancier aangeboden worden.  Het voordeel is dat het een mooi geheel vormt, je in alles tegelijk in huis kunt halen, en dat het kopen van een complete woonkamer aanzienlijke korting kan opleveren. Ook is het vaak makkelijker een voor jou geschikte stijl te vinden als je alle onderdelen bij elkaar kunt beoordelen en vergelijken in een showroom of online.

Bekijk een ruim assortiment complete woonkamers bij Woonenzo.nl Hier kun je vele stijlen en modellen woonkamerinrichting vinden en zelf uitproberen in hun showroom. Woon en zo biedt ook ruime keuze in slaapkamermeubels, kasten, verlichting, vloer- en wandbekleding. Zij geven niet alleen deskundig advies voor je nieuwe inrichting, maar geven ook de mogelijkheid tot ruilen en bieden zowel een montageservice als een laagste prijsgarantie.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
      Huurwoningen
      Verbouwingen
      Keuken
      Ramen en kozijnen
      Badkamer
      Interieur
         Meubels en inrichting
         Complete woonkamers
         Aanschaf van een bank
         Binnenshuis
         CreŽer een luxe uitstraling
         Kostenbesparing vurenhout
         Huisinrichting met een beperkt budget
         Woonkamer met een klein budget
      Trappen en liften
      Verhuizen
      Overig
   Afval & recycling