Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 18 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Hou gegevens bij over je brandstofverbruik
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Rijgedrag > Hou gegevens bij over je brandstofverbruik

Hou gegevens bij over je brandstofverbruik

Door het bijhouden van gegevens over je brandstofverbruik, kan je bewuster gaan rijden. Ook kan je zo ontdekken welke rijstijl het beste bij je auto past. Daarnaast laten de bijgehouden cijfers steeds zien waar je het allemaal voor doet. Namelijk geld besparen.

De basisprincipes

De gegevens die je noteert zijn het aantal gereden kilometers en het aantal verbruikte liters brandstof. Uiteindelijk bereken je hiermee het aantal kilometers per liter brandstof.
Zet de dagteller op nul (of noteer de kilometerstand van dat moment) en tank dan een bepaalde hoeveelheid brandstof. Noteer ook de literprijs van de brandstof.
Kijk nu hoeveel kilometer je hebt kunnen rijden met de hoeveelheid brandstof. Reken dit om naar het aantal kilometer per liter.
Als je dit periodiek bijhoudt (bijvoorbeeld elke week), dan kan je de vooruitgang zien en misschien ook trends ontdekken (bijvoorbeeld een hoger brandstofverbruik in de winter, wat volkomen normaal is met veel auto‘s).

Geautomatiseerd bijhouden

tankstation gegevens registrerenOok zijn er op het internet diverse programma’s te vinden waarmee je snel en gemakkelijk de brandstofgegevens en  brandstofkosten kunt bijhouden, maar ook de overige kosten voor je auto.

Vergelijken

Het mooiste is het natuurlijk als je eerst nog een tijdje rondrijdt op je eigen manier en daarvan de gegevens noteert om deze dan later met de nieuwe gegevens te vergelijken. Zo kan je precies zien wat het besparingspercentage is.

Dennis Storm werkt aan zijn rijstijl met zuinig rijden experts

TV presentator Dennis Storm krijgt een lesje zuinig rijden van de experts Hans Moen uit Noord-Holland en Joan Lindhout uit Zeeland. Zij vertegenwoordigen deze week de Nederlandse eer in de Shell Eco-marathon consumentenrace. Ze gaan zo ver mogelijk rijden op één liter brandstof. Hans Moen: “Nee Dennis, zwart spoor trekken is verre van zuinig!” Bekijk dit filmpje met de rijstijl tips, die de alles behalve zuinige Dennis Storm krijgt tijdens zijn rijles.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
         Rij eens langzamer op de snelweg
         Combineer meerdere ritten
         Hou gegevens bij over je brandstofverbruik
         Zorg voor een goede voorbereiding
         Anticipeer op het verkeer
         Schakel eerder op
         Zet de motor af als het kan
         Onderzoek naar rijgedrag van automobilisten
         Oudere bestuurders rijden beter en zuiniger
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
      Overig
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer