Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 18 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Kosten besparen met een tank- of laadpas
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Tanken > Kosten besparen met een tankpas

Kosten besparen met een tank- of laadpas

Een tank- of laadpas kan veel kosten besparen op het tanken of opladen van een auto, zoals kortingen op de brandstofprijzen. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor autoverhuurbedrijven. Ondanks de vele voordelen, wordt er eigenlijk maar weinig gebruik van gemaakt. Daarom een artikel waarom je vandaag nog die tank- of laadpas aan moet schaffen!

Verschillende soorten passen

Je kunt voor zowel een merkgebonden als een universele tankpas kiezen. Bij een merkgebonden tankpas krijg je vaak korting over de brandstofprijzen, maar een nadeel is wel dat deze alleen bij bepaalde tankstations gebruikt kunnen worden. Een universele tankpas daarentegen kan overal worden gebruikt, maar heeft vaak geen korting op de brandstofprijzen. Wel is het makkelijk dat ze overal worden geaccepteerd en kun je met een universele tankpas alsnog veel voordeel behalen door juist bij goedkopere tankstations te tanken. Heb je een elektrische auto? Dan kan een laadpas aanschaffen heel aantrekkelijk zijn. Met een laadpas kun je overal in Europa je auto opladen. Vaak zitten er nog een aantal andere voordelen aan verbonden, zoals voordelig de auto laten wassen of parkeren.

Voordelen voor autoverhuurbedrijven

Ook voor autoverhuurbedrijven kan het aanschaffen van tankpassen veel voordelen met zich meebrengen. Een tankpas biedt veel informatie, wat betekent dat de kilometerstanden vaak niet meer hoeven worden bijgehouden en er geen bonnen meer verzameld en verwerkt hoeven te worden van de declaraties. Dat betekent dat zo’n tankpas zorgt voor veel minder administratiekosten, omdat er veelal geen accountant meer nodig is om de belastingopgave te doen. Daarnaast komt het ook wel eens voor dat er fouten worden gemaakt en er teveel wordt uitgekeerd, of dat bestuurders niet helemaal eerlijk zijn over de gemaakte uitgaven. Doordat een tankpas een duidelijk overzicht biedt van de gemaakte transacties, is dat allemaal verleden tijd!

Pak die korting!

Het grootste voordeel van tank- en laadpassen is de kortingen die zij bieden. Bij een tankpas kan de korting zelfs oplopen tot 5 cent per liter benzine. Reken maar uit je winst als je de hele tank vult! En wanneer je slim werkt met een tankpas en alle transacties goed administreert, kun je nog veel meer kosten besparen.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
         Tank bij onbemande tankstations
         Ga rijden op LPG
         Zoek het goedkoopste tankstation
         Rijden op biodiesel
         Kosten besparen met een tankpas
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
      Overig
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer