Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op kosten voor recreatie. 6 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Gratis festivals
thema: recreatie
 
   Tips om te besparen > Recreatie > Cultuur > Gratis festivals

Gratis festivals

Jaarlijks worden er meer dan honderd (gratis) festivals gehouden in Nederland. De Grote (meerdaagse) Festivals zijn prijzig (70-150 euro). Dan kan ook anders! Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij één van die gratis festivals! Misschien minder bekende optredens, maar daarom juist zo interessant (wie worden ze dat over een tijdje wel, zodat jij kunt zeggen...). Uiteraard moet de muzieksmaak je ook aanspreken. In mijn geboortestad Leiden is er het van der Werf-popfestival. Vernoemd naar een ooit beroemde burgemeester en het gelijknamige park, maar vanwege facilitaire beperkingen verplaatst naar het ruimer opgezette 'Het Leidse Hout' park. Een waar festijn van stijlen en geluiden. Voor elke muziekliefhebber is er wel een (rock-)band of (dance-)act die interessant genoeg is. Het is gratis en... het is altijd zomer (met aangename buitentemperaturen en hopelijk geen regen). Je mag alleen geen eigen drank, dan behalve een waterflesje meenemen. Laagdrempelig en sfeervol. 

 

Nederlands grootste gratis dance festival!

festivalEen tip voor de muziekliefhebber: Ieder jaar organiseert Art of Dance een gratis dance festival in Almere. Het is uitgegroeid tot het grootste gratis dance festival van Nederland waar (opkomende) dj's hun talenten kunnen tonen aan het publiek.
Let op:
Door de enorme drukte ieder jaar is het festival 'uitverkocht'. Hier heeft de organisatie iets op bedacht. Via online ticketservices kun je kaarten kopen voor 10 euro. Deze kun je bij de ingang inwisselen voor 4 consumpties. Natuurlijk is het ook mogelijk om er zonder kaartje heen te gaan. Alleen heb je dan de kans dat je niet binnen komt omdat het te druk is...

Gratis festival in de buurt

Zoek je een gratis muziekfestival in de buurt? Raadpleeg dan eerst het internet: festivalinfo.nl of startpagina's zoals:muziekfestivals.besteoverzicht.nl of muziekfestivals.startkabel.nl. Hier vind je veel informatie van de komende festivals in heel Nederland! Van bijvoorbeeld Appelpop via Dance Vally en Parkpop tot het al eerder genoemde Werfpop (Leiden). Voor iedere muziekliefhebber wat wils! Mocht je héél toevallig in een bibliotheek komen (je weet maar nooit), platenzaak (ze bestaan nog!), buurthuis of supermarkt, werp dan een blik op het mededelingenbord: let op posters en aankondigingen. Meestal wordt er ook lokaal bekendheid gegeven aan een of ander (gratis) festival. Nog afgezien daarvan; in veel (middelgrote) steden is er een intensief circuit van optredende bands en muziekacts, die in café's optreden. Meestal 's avonds, maar soms ook op zondagmiddag: fijn om de lome zondagmiddagsleur te doorbreken! Tegen betaling van een of twee drankjes kun je zo ook een leuke middag of avond hebben met muzikale ondersteuning. Zo heb ik sinds het rookverbod diverse keren ouderwets gedanst op jaren tachtig muziek! Heerlijk!

 

Security first...

festivalDe huidige festivals zijn door hun immense populariteit letterlijk uit hun voegen (of moet ik zeggen: groeven) gegroeid. Sinds kort laat ook de politiek een krachtige stem in het geheel der beslissingen horen. Neem alleen maar de festivals met Koninginnedag, die door het alsmaar toegelopen publiek een gevaar kunnen worden voor de publiek veiligheid. Het festivaldrama in Duitsland, waar de organisatie niet in staat was de enorme toestroom op verantwoorde wijze te reguleren, ligt wat dat betreft ook nog vers in het geheugen. Of neem het andere drama in België waar storm en regen het festival in het water liet lopen. Een festival mag dan een feest op zich lijken, het is een overweging waard om vooraf de (persoonlijke) veiligheid in ogenschouw te nemen. Zeker als uitdroging, stimulerende of verdovende middelen en teveel mensen op elkaar op de loer liggen. Dan hoeft er maar ergens paniek uit te breken... Maak goede afspraken met jouw medebezoekers of deelgenoten wat te doen in eventuele noodsituaties. Neem indien toegestaan voldoende eten en drinken (water) mee, extra (regen-)kleding, eventueel je medicijnen en een mobiele telefoon. Doe ook stevige schoenen aan, dan sta je letterlijk met beide benen op de grond. Het klinkt zwaar (misschien nog wel zwaarder dan de festival-beats) maar als je ooit zo'n ervaring hebt meegemaakt, dan ben je voorzichtiger!


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


- Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op recreatie
 
   Sport
   Cultuur
      Kortingspassen
      Gratis festivals
      Geld besparen voor jongeren
      Boeken en tijdschriften
      Gratis naar een museum
      Online muziek beluisteren
      Muziek opnemen
      Open monumentendag
      Culturele festivals
   Uitgaan
   Natuur