Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op kosten voor recreatie. 9 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Geld besparen voor jongeren
thema: recreatie
 
   Tips om te besparen > Recreatie > Cultuur > Geld besparen voor jongeren

Geld besparen voor jongeren

Ook jongeren die van culturele uitjes houden kunnen flink wat geld besparen! Lees verder voor de tips!

 

Culturele uitjes

Koop je vaak een geluids- of beelddrager, een boek of tijdschrift? Of ga je regelmatig naar het theater of de bioscoop? Voor jonge mensen niet ouder dan 26 is er de CJP-voordeelpas (Cultureel Jongeren Paspoort). Dat kost 15 euro per jaar en geeft aantrekkelijke kortingen vanaf 5%. En dat kan aanzienlijk oplopen. Overigens geldt dat niet alleen voor culturele aangelegenheden; ook de aanschaf van fietsen bijvoorbeeld schijnt aantrekkelijker te zijn (Central Bikes). Overweeg dan wel of de prijs/kwaliteit van jouw keuze goed genoeg is. En of er geen andere voordeliger mogelijkheden zijn (via internetaanbiedingen e.d.). Realiseer je ook dat je voor elke korting nog steeds geld moet uitgeven; je moet je ook afvragen of je dat écht wilt. Belangrijker nog of je kapitaalkrachtig genoeg bent. Alleen al om te voorkomen dat je telkens ‘rood’ staat...
Want een toneelvoorstelling van 25 euro mag dan 5 euro voordeliger zijn: je moet nog steeds dat verschil ophoesten. Het is vooral bedoeld om ook jongeren de kans te geven om met cultuur en gerelateerde activiteiten kennis te maken. Weet ook dat de huidige regering op veel kunstuitingen gaat bezuinigen en of jouw ‘eigen bijdrage’ in de toekomst nog wel te behappen is.

Voordeelkaarten

Ook studenten met een geldige collegekaart of OV-jaarkaart kunnen kortingen krijgen. Via de website www.studentenkorting.nl of www.studentenvoordeel.nl krijg je een aardig overzicht van de verschillende mogelijkheden. Er zijn vele kortingskaarten verkrijgbaar, zoals de Studentenpas, die je veel voordelen biedt. Kijk zelf maar eens wat de mogelijkheden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een voordelig lidmaatschap krijgen bij een vereniging of sportclub, die jou dan weer korting kan geven op kleding of aanverwante artikelen. Eventueel kun je ook iets voor anderen kopen; of vice versa! Luxe broodjes kopen lijkt voordelig, zeker als je trek hebt of indruk wilt maken op een nieuwe liefde, maar voor hetzelfde geld koop je een heel volkorenbrood (met beleg!). Gezond en net zo lekker. Een Apple/Mac-computer is exclusief en voor studenten 10% goedkoper, maar is nog steeds véél duurder dan de ‘gewone’ Windows PC of laptop. En een fitnessabonnement is weliswaar voordelig, maar er zijn ook sportscholen die echt véél voordeliger zijn (denk aan F4F met een dagkaart). Een Universitair Sportcentrum is vaak nóg voordeliger! Oppassen dus! Behalve deze websites zijn er speciale (gratis) studentenkranten die je op de hoogte houden van allerlei activiteiten, die gratis of niet al te duur zijn, maar vooral leuk zijn.
 

Jongeren en studenten

Tot slot. Jongeren, ook studenten, zijn tegenwoordig ook kapitaalkrachtiger geworden en worden marketing-technisch gezien als interessante doelgroepen (voor later!). Denk aan image building in een tijd van zien en gezien worden. De verleiding van dit alles mag dan groot zijn, maar wees wel alert en vooral gedisciplineerd waar het jouw uitgaven betreft, want je bespaart natuurlijk nog het meeste door simpelweg ‘niets’ of althans zo weinig mogelijk uit te geven. De beste besparing is alleen het hoognodige uitgeven. Weliswaar wat calvinistisch, maar het voorkomt wel geldproblemen! Eerst maar eens stevig studeren en pas later goed geld verdienen!!


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


- Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op recreatie
 
   Sport
   Cultuur
      Kortingspassen
      Gratis festivals
      Geld besparen voor jongeren
      Boeken en tijdschriften
      Gratis naar een museum
      Online muziek beluisteren
      Muziek opnemen
      Open monumentendag
      Culturele festivals
   Uitgaan
   Natuur