Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 20 August 2019,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Vervoer
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer

Vervoer

Er zijn veel manieren om te besparen op vervoerskosten. Lees hier onze tips om te besparen op autokosten, het openbaar vervoer, de fiets, brommers en scooters, motortaxi en meer ...

Heb je zelf ook een goede tip om makkelijk geld te besparen op vervoerskosten? meld deze dan nu aan op:
www.tipsomtebesparen.nl/tip-aanmelden

Bespaar op vervoer
De benzineprijs is enorm hoog. De prijs voor een liter benzine of diesel is vorig jaar weer sterk gestegen. Je maandelijkse kosten kunnen flink oplopen als je vaak moet tanken.


Met de auto of openbaar vervoer?
Probeer de auto eens te laten staan en een andere manier van vervoer te kiezen. Reis met de trein en gebruik een OV-chipkaart. Reizen op saldo van de OV-chipkaart na 09:00 uur ’s ochtends levert automatisch 40% korting op. Kies je er toch voor om met de auto te reizen, gooi je tank dan vol bij een goedkope pomp. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone waarop je met een handige app (bijvoorbeeld Benzine-Jip of DirectLease TankService) direct de meest actuele brandstofprijzen kunt checken per pomp bij jou in de buurt.

Meer openbaar vervoer tips

Fietsen kost niets!
Nóg voordeliger is de fiets. Korte ritjes met de auto zijn relatief het duurst. Pak daarom de fiets bij het boodschappen doen, als je dicht bij je werk woont of even naar de stad gaat. Als je echt veel fietst, bekijk dan eens of jouw werkgever deelneemt aan het Nationale Fietsplan of kaart het eens aan! Je kunt dan voordelig een nieuwe, comfortabele fiets kopen.

Meer fiets tips

Vervoer Tip van de Dag

Bespaar op fietskosten

Als je een fiets koopt kijk dan eerst wat voor fiets je nodig denkt te hebben en waar je bij het aanschaffen van een fiets op moet letten.

Tips om te besparen op vervoer

Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei autokosten.
Na rijgedrag heeft het gewicht de grootste invloed op het brandstofverbruik. Een auto van 1500 kilogram met een lading van 100 kilogram verbuikt maar liefst 6,7% meer brandstof.
Heb je een dieselauto? Dan kan je geheel of gedeeltelijk op plantaardige olie gaan rijden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn hier geen ingewikkelde ombouwingen voor nodig. Mits je het bij gedeeltelijk rijden op plantaardige olie houdt. Om geheel op plantaardige olie te rijden, komt er wel een ombouw om de hoek kijken.
Uit onderzoek blijkt dat meer dan 50% van de autorijders met een verkeerde bandenspanning rijdt. In de meeste gevallen zijn de banden te zacht.
Met synthetische olie treedt er minder weerstand op in de motor waardoor er minder energie verloren gaat. Dat is gunstig voor het brandstofverbruik. Ook treedt er met synthetische motorolie minder slijtage op. Semi-synthetische motorolie combineert de eigenschappen van synthetische olie met een lagere prijs.
Deze tip sluit aan bij het onderwerp ‘rijgedrag’ omdat de genoemde hulpmiddelen je ondersteunen bij het in de praktijk brengen van een bepaald rijgedrag. Door gebruik te maken van hulpmiddelen die vaak al aanwezig zijn in je auto (zoals bijvoorbeeld cruise control of een boordcomputer) kan je het brandstofverbruik met vele procenten terugdringen.
Alle elektrische accessoires in de auto verbruiken extra energie. Spring hier dus zuinig mee om als je een laag verbruik nastreeft. Grootverbruikers zijn de airco met soms wel een meerverbuik van 10% en de achterruitverwarming die tot een hoger verbuik van 2 tot 5% kan leiden. Ook stoelverwarming en de mistlichten zorgen voor een hoger verbruik.
Een belangrijk deel van de energie voor de aandrijving van een auto gaat op aan de rolweerstand. Een juiste bandenspanning is dus ook noodzakelijk. Je kan de rolweerstand echter nog verder verlagen door de banden uit te lijnen.
De luchtweerstand heeft een belangrijk aandeel in het verbruik van de auto. Hoe lekker het ook is om af-en-toe de ramen open te zetten en de wind door de haren te voelen, doe het niet te vaak. Rij je nog rond met de skibox op het dak terwijl het al lang en breed lente is? Haal deze er dan zo spoedig mogelijk van af. Luchtweerstand is de op een na grootste brandstofslurper.
Tuning kent men voornamelijk als middel om auto’s sneller (en daarmee dorstiger) te maken. Sinds korte tijd bestaat er nu ook eco-tuning. Tuning om juist een gunstiger brandstofverbruik te realiseren dus.
Je weet inmiddels dat de juiste bandenspanning van groot belang is voor een gunstig brandstofverbruik. Je kan echter nog een stapje verder gaan door banden onder je auto te monteren die voor minder rolweerstand zorgen en zo je verbruik nog meer omlaag kunnen brengen.
Rij op de snelweg eens 100 km/u in plaats van 120 km/u. Boven de 100 km/u speelt de luchtweerstand namelijk een erg grote rol en neemt het verbruik ook met grote stappen toe. Probeer de lagere snelheid wel constant te rijden (bijv. met behulp van een cruise control).
Moet je in korte tijd meer dan eens dezelfde kant op? Probeer deze verschillende ritten dan te combineren. Zo maak je minder kilometers en rij je minder vaak met een koude motor wat ook slecht is voor het brandstofverbruik. Een goede planning is vereist.
Door het bijhouden van gegevens over je brandstofverbruik, kan je bewuster gaan rijden. Ook kan je zo ontdekken welke rijstijl het beste bij je auto past. Daarnaast laten de bijgehouden cijfers steeds zien waar je het allemaal voor doet. Namelijk geld besparen.
Als je goed voorbereid bent wanneer je op weg gaat, dan bent je sneller op de plaats van bestemming, bespaar je hoogstwaarschijnlijk brandstof en rij je meer ontspannen.
Kijk zover mogelijk vooruit om zoveel mogelijk van je snelheid te behouden. Als je afremt moet de snelheid later weer worden opgebouwd, wat extra brandstof kost. Een constante snelheid rijden is immers zuiniger dan accelereren. Het is ongelofelijk maar waar: veel automobilisten gedragen zich als voetgangers en kijken maar een paar meter vooruit.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft eerder opschakelen niet direct te betekenen dat je ook langzamer optrekt. Het advies is om met een benzinemotor bij 2.500 toeren op te trekken en met een dieselmotor al bij 2.000 toeren. Tot aan dit toerental kan gewoon normaal gas gegeven worden zodat je niet langzamer dan normaal hoeft op te trekken. Je schakelt alleen wat eerder.
Als je ergens eventjes moet wachten omdat je bijvoorbeeld een brief in de bus moet doen of op een passerende trein staat te wachten, is het raadzaam om de motor uit te zetten. Een stationair draaiende motor verbruikt altijd meer dan een niet-draaiende motor. Ongemerkt zijn er vele momenten dat je de motor best even af kunt zetten.
Nederlanders zijn niet de meest zuinige rijders als het gaat om brandstofverbruik. Dit blijkt uit het onderzoek van Shell die de houding en het gedrag van automobilisten rondom het thema brandstofbesparing in kaart brengt.
Rijgedrag vergeleken: oudere automobilisten rijden vaak beter en zuiniger dan jongeren.

Tanken bij onbemande tankstations kan veel geld besparen. Vaak is een liter brandstof hier enkele centen goedkoper dan bij de bemande pompstations. De onbemande tankstations kunnen hun brandstof goedkoper aanbieden omdat er nauwelijks personeelskosten zijn.
Rijden op LPG (Liquified Petroleum Gas, ook wel autogas genoemd) is al rendabel vanaf 14.000 km per jaar. Voor occasions zelfs al vanaf 4.000 km per jaar. Als je auto geschikt is voor LPG (het moet sowieso een benzine-auto zijn) en je rijdt meer dan bovengenoemd aantal kilometers, dan kan je tanken tegen een literprijs die rond de €0,50 ligt.
Tank je altijd bij hetzelfde tankstation in de omgeving? Misschien loont het om wat verderop te tanken. Talloze websites bieden complete overzichten aan met de brandstofprijzen van de pompstations per regio.
Moderne auto’s rijden zonder problemen op biodiesel. 100% biodiesel is geen probleem. Mengen met de normale minerale diesel kan ook. Bij auto’s ouder dan 18 jaar hoeven alleen de pakkingen in de brandstofpomp te worden aangepast.
Je kan goedkoper de APK doorkomen dan je gewend bent. Je kent vast wel de verhalen van automobilisten die hun auto laten keuren bij hun merkgarage en met allerlei twijfelachtige reparaties worden opgescheept. Naast het bezoeken van een neutraal APK-station kan je ook zelf enige invloed hebben op het resultaat van de keuring. Daarover lees je in dit artikel meer.
Als je auto veel buiten staat, dan is deze onderhevig aan allerlei weersinvloeden en andere invloeden zoals vogelpoep. Met een afdekhoes voorkom je dat je auto sneller gaat roesten, de lak verweert, de auto erg warm wordt in de zon, etc.
Online is het zoeken naar goedkope auto-onderdelen gelukkig een stuk eenvoudiger. Je zoekt eerst een goede sloper, pardon: specialist in de buurt, klikt dan op het adres en bezoekt de website vanaf de bank in je huiskamer.
Verzekerd zijn van goede hulp bij pech onderweg scheelt veel geld als het ooit eens zover komt. Sinds korte tijd heeft de ANWB stevige concurrentie gekregen van het nieuwe Route Mobiel. Maar wist je ook dat er tal van andere mogelijkheden zijn om geholpen te worden bij pech?
Naast het op gezette tijden bijstellen van de kleppen en het regelmatig verversen van de olie, is het ook belangrijk om niet te lang te wachten met het vervangen van het lucht- en brandstoffilter.
Een grote kostenpost bij auto’s is het onderhoud. Het uurloon van de monteur en de prijzen van de gebruikte producten kunnen flink oplopen. Je kan besparen door merkloze onderdelen of gereviseerde onderdelen te laten monteren.
Voor elk wissewasje naar de garage gaan is zonde van je geld en lang niet altijd nodig. Als je al een klein aantal dingen zelf kan doen, dan bespaar je daarmee veel dure bezoekjes aan de garage.
Zoals al vermeld in de tip "Gebruik merkloze of gereviseerde onderdelen" is onderhoud bij een universele garage goedkoper. Helemaal als je merkloze onderdelen laat monteren. Maar ook de montage van merkonderdelen is bij het universele garagebedrijf een stuk goedkoper.
Een soepel lopende motor gaat zo optimaal mogelijk om met brandstof en is dus zuiniger dan een motor die niet soepel loopt. Het juist afstellen van de kleppen in de motor zorgt voor een soepele loop.
Is een bepaald onderdeel van je auto kapot en kost het een vermogen om het te repareren of te vervangen? Kijk dan eens op de sloop. Daar vind je allerlei goede onderdelen voor hele schappelijke prijzen.
Direct online bekijken waar je het goedkoopst uit bent voor bepaald onderhoud aan je auto. Wie wil dat nou niet? Tegenwoordig is er een website waar je op een makkelijke manier diverse offertes kunt vergelijken voor bepaalde onderhoudswerkzaamheden.
U heeft pech met uw auto. Iets wat vaak ongelegen komt, en zeer vervelend is. Vaak kost het u veel geld, en daarnaast ook nog is kostbare tijd om het te laten repareren. Wij hebben de gouden tip voor u die u tientallen euro's kan besparen.
Je kan makkelijk geld besparen door zelf je ruitenwisservloeistof te maken.
De elektronica van moderne auto’s wordt steeds uitgebreider en ingewikkelder. Je kunt het onderhoud hiervan ook zelf uitvoeren door gebruik te maken van diagnoseapparatuur.
Niet te hard rijden is natuurlijk de beste oplossing om ongewenste post van het CJIB te ontlopen. Voor diegene die toch regelmatig een flitspaaltje meepakt en die beschikt over een navigatiesysteem, is er een handige oplossing. U kunt namelijk de locatie van flitspalen in uw navigatiesysteem zetten om zodoende op tijd gewaarschuwd te worden.
Iedereen heeft wel eens haast en dan kan het gebeuren dat de maximumsnelheid onbewust wordt overschreden. Als je veel rijdt dan kan de aanschaf van apparatuur om de locatie van van snelheidscontroles te omzeilen erg handig zijn. Er bestaat (helaas) nog veel verwarring over de wetgeving omtrent radar detectoren. Let dus goed op of het gekochte systeem legaal is.
Let bij de aanschaf van een nieuwe of tweedehandse auto op het gewicht. Dit kan je ten eerste veel geld schelen bij de wegenbelasting. Ten tweede bepaalt het gewicht voor een groot deel het brandstofverbruik. Je kan naderhand iets aan het gewicht veranderen, maar je maakt een grotere stap als je meteen een lichte auto aanschaft. Ook allerhande accessoires voegen extra gewicht toe, let dus op.
Ook een effectieve manier om op vervoerskosten te bezuinigen, is om te besparen op wegenbelasting. Benzineauto's met een CO2 uitstoot tot maximaal 110 gram per kilometer zijn wegenbelastingvrij.
Sinds 2000 zijn ze te vinden op de Nederlandse wegen: de auto’s die zeer zeker niet zijn bedacht om de schoonheidsprijs te winnen. We hebben het hier over de Toyota Prius; één van de bekendste hybride-auto’s op de markt. Deze hybride is bedacht om zowel in de stad als op de snelweg een gunstig verbruik te realiseren en beschikt daarom over zowel een benzine-motor als een elektro-motor.
In verband met de te betalen BPM (in de buurt van de 50%) kan het soms handig zijn om bepaalde opties pas na aanschaf in je auto te installeren. Niet met alle opties is dit handig omdat sommige opties lastig achteraf zijn in te bouwen (denk bijvoorbeeld aan airconditioning). Bij deze opties zou je dus duurder uit zijn door ze achteraf te laten inbouwen.
Als je bij aanschaf van een nieuwe of tweedehands auto een verkeerde keuze maakt tussen het type motor (benzine, diesel of lpg), dan kan je dat later veel geld kosten. De keuze voor een bepaald type motor is veelal afhankelijk van het aantal kilometers dat je rijdt.
Aan de energielabels kan je zien hoe zuinig een auto is en welke belasting voor het milieu een bepaalde auto met zich meebrengt. Dealers zijn verplicht om bij elke nieuwe auto een energielabel te plaatsen. Zo krijg je snel een indruk van het brandstofverbruik van een bepaald model.
Het aanschaffen of leasen van een occasion is erg aantrekkelijk vanwege de doorgaans lagere prijs. Om er echter nog lang plezier van te hebben moet je zorgen dat je een kwalitatief goede occassion op de kop tikt. Dit kan zowel bij autobedrijven als particulieren.
Een boordcomputer waar je allerlei verbruikscijfers van kunt aflezen helpt je bij het zo zuinig mogelijk rijden. Bij veel auto’s zit al standaard een boordcomputer ingebouwd of is deze als optie te bestellen. Zit er geen boordcomputer ingebouwd, dan raden wij sterk aan - bij aanschaf van een nieuwe auto - om deze optie erbij te nemen.
Altijd gedacht dat het importeren van een tweedehands auto uit het buitenland een hele klus zou zijn? Dat is het ook. Maar als je ziet wat je kan besparen, dan is het zeker de moeite waard om je er in te verdiepen.
Een op het eerste gezicht te dure auto kan toch interessant worden als je er gratis dingen bij krijgt. Sommige merken adverteren met gratis brandstof, navigatiesystemen, andere opties of verschillende soorten inruilkorting. Houd de media dus in de gaten en pols regelmatig de websites van automerken.
Veel mensen beseffen niet hoeveel geld ze kunnen besparen door een kleinere auto te kopen.
Bij de aanschaf van een auto komt er meer bij kijken dan alleen de aankoopkosten. Daarom is het zaak om bij de keuze van een auto goed op een aantal dingen te letten. Een duurzaam model gaat lang mee, maar je wilt er natuurlijk niet snel op uitgekeken zijn.
Ook een tweedehands auto kan handenvol geld kosten. Autoscout24 geeft vijf tips om hier flink op te besparen.
Omdat de afschrijving op een auto groot is, is er financieel gezien sprake van een ‘slechte’ investering. Afhankelijk van je voorliefde voor auto`s zal je dus kostenbewust moeten zijn bij de aanschaf.
Waar het vaak fout gaat bij consumenten is dat zij niet genoeg onderzoek doen voor de aankoop van een auto.
Met een auto die ouder is dan tien jaar kun je namelijk steeds vaker naar de garage voor reparaties. Het is dus verstandig om je auto te verkopen voordat deze ouderdomsgebreken gaat vertonen.
Een auto kopen brengt al genoeg kosten met zich mee. Het is dan ook niet voor niets dat mensen steeds vaker kiezen voor een goede occasion. Maar welke occasion is nu goed, welke absoluut niet, en hoe vaak moet proefrijden om erachter te komen of een occasion goed is, of toch niet? Om je de hele zoektocht te besparen, hebben we de beste occasions van dit moment voor je op een rijtje gezet.
Na het halen van je rijbewijs zal er dan ook snel gespaard worden om een eigen auto te kunnen kopen. Hoe zonde is het dan ook dat je van je zuurverdiende spaargeld een auto koopt die na heel korte tijd alweer de geest geeft. Een kat in de zak kopen is niet altijd te voorkomen, maar het risico is wel te verminderen. Wij helpen je in ieder geval al op weg met vijf dingen waar je over na moet denken bij het kopen van een eerste auto.
Je rijdt weinig auto? Je rijdt op heel onregelmatige tijden auto? Maar hebt wel een auto nodig? Overweeg dan eens om een auto te delen met bijvoorbeeld de buren, vrienden of kennissen. Zo heb je wel de lusten en maar de halve lasten. Ook kan je een auto delen met onbekenden via diverse organisaties.
Voelt u er niet zoveel voor om uw auto te delen omdat u geen zin heeft in afspraken, contracten en dergelijke met vrienden of buren? Bespaar dan honderden euro’s per jaar door carpoolend naar uw werk te gaan (afhankelijk van hoe vaak en hoe ver u carpoolt).
Samen staat u sterk! Met meerdere personen is het voor bedrijven interessant om korting weg te geven. Sluit u daarom aan bij een collectief zoals United Consumers of de ANWB en beding korting op brandstof. Korting op uw autoverzekering is veelal ook mogelijk via uw dealer.
Veel mensen die een auto hebben gebruiken deze niet elke dag, helaas lopen de vaste kosten wel gewoon door. Er is nu de mogelijkheid om je auto te verhuren en op die manier makkelijk wat geld bij te verdienen.
Als particulier maar ook zeker als ondernemer kan het leasen van een auto je flink wat geld besparen. De hoge kosten die je normaal kwijt bent aan het aanschaffen van een auto, worden nu over een flink aantal maanden verspreid.
In deze tip lees je hoe je zo goed en goedkoop mogelijk je rijbewijs kan halen. Belangrijk daarbij zijn het uitzoeken van de juiste rijschool, het voorbereiden op de praktijklessen en het zo snel mogelijk onder de knie krijgen van de theorie.
Het is bij veel mensen een automatisme geworden om voor praktisch elk akkefietje de auto te pakken. In veel gevallen is het niet nodig om de auto te pakken en kan iets prima lopend of met de fiets gedaan worden. Dat is ook nog eens veel gezonder. Als je verder weg moet, bekijk dan ook eens wat het zou kosten om met het openbaar vervoer te reizen.
Je bespaart er geen brandstof mee, maar krijgt wel wat van je zuurverdiende centen terug met dit initiatief. Laat je achterruit beplakken met een reclame-sticker en verdien geld door met je auto rond te rijden.
Als je er even goed voor gaat zitten en op zoek gaat naar de goedkoopste autoverzekering, dan zal je zien dat deze stukken goedkoper kan. Op het internet vind je diverse websites waar je verschillende verzekeringen kunt vergelijken.
De winter is weer begonnen. Het is koud buiten en de ramen van uw auto zijn bevroren. U kunt natuurlijk gemakkelijk handelen door de motor te starten en de verwarming lekker hoog te zetten, maar...
Als je eenmaal een auto bezit kan parkeren erg lastig zijn en dat zeker in een grote stad. Vaak rij je eerst een tijdje rond voordat je een plekje kan vinden, en vervolgens betaal je je ook nog eens blauw aan de hoge parkeertarieven. Er zijn echter een hoop manieren om te besparen op parkeerkosten.
Voor veel mensen is en blijft de auto een van de grootste kostenposten. Gelukkig zijn er toch manieren om op je autokosten te besparen. Lees hier de tips.
Een rijbewijs is nu eenmaal behoorlijk duur. Deze tips helpen jou bij het zo goedkoop mogelijk halen van je rijbewijs.
Deze week verdiepen we ons in de mogelijke besparingen op de autokosten. Kijk welke besparingen in jouw situatie van toepassing zijn en haal er je voordeel uit.
Het saneren van verkeersborden langs de openbare weg heeft veel pluspunten. Naast meer duidelijkheid voor automobilisten,motorrijder en fietsers, is een beperking van het aantal borden goed voor de portemonnee.
Als je zou optellen hoeveel je kwijt bent aan je auto, schrik je er vast van. Dat wil echter niet zeggen dat je helemaal niets aan die kosten kunt doen. Er zijn verschillende manieren om wat te besparen op de lasten die komen kijken bij het bezitten van een auto.
Niet iedereen heeft het geluk om vlakbij het werk te wonen. De kans dat je op de fiets naar je werk gaat is dan ook vrij klein. Toch probeert de overheid er alles aan te doen om mensen te stimuleren zo weinig mogelijk de auto voor het woon-werkverkeer te gebruiken.
Het rijden van een elektrische scooter heeft vele voordelen ten opzichte van de benzine scooter, voor zowel de portemonnee als het milieu.
Kijk hier wat je nog meer kan besparen op het openbaar vervoer. Zo zijn er kortingskaarten, een OV-jaarkaart, weekendkaarten, goedkopere reisuren...
Motorrijden kan erg duur worden, we hebben echter een aantal tips voor je uitgezocht waardoor je deze kosten gemakkelijk kunt beperken.
Kies voor kwaliteit. Handschoenen voor motorrijders zijn primair bedoeld om de handen te beschermen bij een ongeluk en om bij slechte weersomstandigheden het benodigde comfort te bieden om fatsoenlijk te kunnen blijven motorrijden.
Als je een fiets koopt kijk dan eerst wat voor fiets je nodig denkt te hebben en waar je bij het aanschaffen van een fiets op moet letten.
Een ideale fiets voor het ruige stadsleven is de omafiets (ook wel weduwe of beppefiets genoemd). Dit model gaat al heel wat jaartjes mee en is nog lang niet aan pensioen toe.
Wanneer je een fiets aanschaft via het Nationale Fietsplan betaalt de belastingdienst mee! De voorwaarden zijn wel dat jouw werkgever het Nationale Fietsplan aan haar werknemers aanbiedt.
De kids op de fiets naar school brengen heeft vele voordelen. Het is gezond, goed voor het milieu en de portemonnee en je geeft er een goed voorbeeld mee voor je kinderen.
Het is verstandig om vooraf een taxi te bestellen. Bel op of kijk en selecteer op diverse internetsites. Met een rekenhulp kun je de ritprijs bepalen. Met name voor vervoer naar of van een vliegveld is dat erg handig.

Verkeer & vervoer
Waar denk je het meest op te kunnen besparen?
Aanschaf
Rijgedrag
Onderhoud
Brandstof

 
Nieuwe bespaartips
Bespaar tools
Tip aanmelden
Privacy policy
Adverteren
Sitemap
Contact


Auto links
Auto ABC


Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
         Gewicht verminderen
         Rijden op plantaardige olie
         Zorg dat de banden goed op spanning zijn
         Gebruik synthetische motorolie
         Gebruik technische hulpmiddelen
         Beperk electriciteit in de auto
         Laat de wielen uitlijnen
         Behoud de stroomlijn van uw auto
         Pas eco-tuning toe op uw auto
         Banden met een lage rolweerstand
      Rijgedrag
         Rij eens langzamer op de snelweg
         Combineer meerdere ritten
         Hou gegevens bij over je brandstofverbruik
         Zorg voor een goede voorbereiding
         Anticipeer op het verkeer
         Schakel eerder op
         Zet de motor af als het kan
         Onderzoek naar rijgedrag van automobilisten
         Oudere bestuurders rijden beter en zuiniger
      Tanken
         Tank bij onbemande tankstations
         Ga rijden op LPG
         Zoek het goedkoopste tankstation
         Rijden op biodiesel
      Onderhoud
         Goedkoop de APK doorkomen
         Gebruik een afdekhoes
         Goedkope auto onderdelen
         Lid worden van ANWB/Route Mobiel
         Vervang tijdig lucht en brandstoffilter
         Gebruik alternatieve onderdelen
         Kennis auto-onderhoud opdoen
         Ga naar een onafhankelijke garage
         Stel regelmatig de motor bij
         Ga naar de sloop voor onderdeel
         Vergelijk online onderhoud-offertes
         Goedkope reparaties
         Zelf ruitenwisser vloeistof maken
         Uitlezen met diagnoseapparatuur
      Flitspalen
         Zet flitspalen in uw navigatiesysteem
         Lokaliseer snelheidscontroles
      Aanschaf
         Let op het gewicht bij aanschaf auto
         Besparen op wegenbelasting
         Schaf een hybride auto aan
         Installeer opties pas na aanschaf
         Kies vooraf de brandstof
         Let op de energielabels
         Let op bij aanschaf van occasion
         Neem een boordcomputer als optie
         Importeer een auto
         Let op acties bij een nieuwe auto
         Autoadvies op maat
         Sportieve SUVs en crossovers
         Kosten tweedehands auto
         Besparen op de aanschaf
         Onderzoek vooraf aankoop auto
         Waardevermindering van je auto
         De 5 beste occasions van dit moment
         Aanschaf eerste auto
      Collectief
         Deel een auto
         Carpoolen naar het werk
         Samen staat u sterk
         Verhuur je auto
         Besparen met leasen: 5 tips
      Overig
         Bespaar op rijlessen
         Laat de auto eens staan
         Reclame op je auto
         De goedkoopste autoverzekering
         Invloed weer
         Goedkoop parkeren
         Besparen op de kosten van je auto
         Goedkoop je rijbewijs halen
         Bespaar eenvoudig op je autokosten
         Saneren van verkeersborden
         6 tips: besparen op je auto
         Besparen op je reiskosten
   Brommers & scooters
      Praktische kant elektrische scooters
   Openbaar vervoer
      Openbaar vervoer goedkoper
   Motor
      Bespaar op kosten voor motorrijden
      Besparen op motorhandschoenen
   Fiets
      Bespaar op fietskosten
      Omafiets een ideale stadsfiets
      Nationale Fietsplan
      De kids naar school brengen
   Prive vervoer
      Bespaar op kosten voor de taxi