Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei kosten voor het gezin. 20 August 2019,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Koop voordelig schoolspullen
thema: gezin
 
   Tips om te besparen > Gezin > Educatie > Koop voordelig schoolspullen

Koop voordelig schoolspullen

Wanneer je kind naar school gaat, zul je moeten gaan winkelen voor nieuwe schoolspullen. Maak eerst een lijst met spullen die nodig zijn en het budget dat je hier voor hebt. Vergelijk winkels en begin vroeg met het kopen van de schoolspullen of stel het juist iets uit zodat de schoolspullen weer net in de uitverkoop zijn. Voor de dure spullen, zoals rekenmachines en rugtassen, is het aan te raden om op websites te kijken die tweedehands spullen aanbieden.
 

Maak een lijstje

Het is handig om van te voren een lijst te maken met de spullen die het kind allemaal nodig heeft voor school. Tijdens het winkelen, kun je afstrepen wat er al is gekocht. Zo hou je het overzicht en loop je niet het gevaar om met teveel of overbodige spullen thuis te komen. Een lijst maken van te voren helpt je niet alleen met het besparen op geld, maar ook met het besparen op tijd.

Let op bij gymschoenen

besparen schoolkostenVoor de middelbare school moeten kinderen gymschoenen aanschaffen. Veel scholen laten geen sportschoenen met zwarte zolen toe omdat deze strepen achterlaten in de gymzaal. Let hier dus op wanneer je gaat winkelen voor sportschoenen. Koop liever ook geen te dure merkschoenen omdat deze regelmatig worden gestolen.

Stel een budget vast

Het is handig om alvast een budget vast te stellen. Je kunt van te voren uitrekenen hoeveel elk artikel ongeveer mag kosten. Zo zul je aan het eind van de dag niet voor verrassingen komen te staan wat betreft de uitgaven. Laat ook je kind weten wat je te besteden hebt. Zo kan het kind zelf kiezen waar het meer geld aan wil uitgeven zoals een mooie agenda.

Wanneer je kind meer wil hebben dan je budget toelaat, kun je kijken of er dingen van de lijst geschrapt kunnen worden. Kan dit niet? Stel dan voor dat het kind zelf wat bijbetaald. Hierdoor zal het kind ook inzien dat sommige dingen overbodig zijn zoals dure schriften of multomappen van bepaalde merken.

Bezoek tweedehands websites

schoolspullenKijk regelmatig op tweedehands websites voor de duurdere spullen zoals een grafische rekenmachine, woordenboeken of atlassen. Bij boeken moet je wel rekening houden dat het om de juiste druk gaat omdat boeken jaarlijks verouderen qua inhoud.

Koop een kwalitatief goede schooltas

school kostenEen rugzak moet een lange tijd mee en heeft veel te voorduren (zware boeken, regen, etc.). Daarom is het belangrijk dat de rugzak die je voor kind koop van een goede kwaliteit is. Het kost misschien wat geld, maar het is een investering voor een aantal jaren. Let hierbij op de garantie; sommige rugzakken geven zelfs een levenslange garantie.

Huur een kluisje

Wees op tijd met een locker of kluis huren op school, dat scheelt veel sjouwen en spullen kunnen veilig worden opgeborgen. Het huren van een kluis kost niet veel geld, aan het eind van het jaar krijg je vaak een bedrag terug als borg. Je kind kan zo zijn jas, boeken, gymspullen, sleutels, geld en andere waardevolle spullen veilig kwijt op school.

Neem een extra fietsslot

school geldFietsen staan er nou eenmaal om bekend dat ze snel gestolen worden. Ondanks dat de fietsenstallingen bij scholen vaak beveiligd zijn met camera’s, is er evengoed nog kans dat er fietsen gestolen worden. Koop daarom een kabelslot als extra slot op de fiets. Een kabelslot is vrij prijzig, maar je bent verder van huis als je een nieuwe fiets moet kopen.

Winkel niet bij vermoeidheid

Ga niet winkelen als je vermoeid ben. Je zult snel weer naar huis willen waardoor je overhaast spullen gaat kopen die te duur zijn of vergeet spullen te kopen. Neem er liever een ochtend of middag vrij voor zodat je rustig met je kind langs verschillende winkels kunt gaan.
 

Beoordeel de tip(s) op deze pagina:

Nieuwe bespaartips
Bespaar tools
Tip aanmelden
Privacy policy
Adverteren
Sitemap
Contact


Gezin links

Bespaar op kosten voor het gezin
 
   Educatie
      Koop voordelig schoolspullen
      Koop goedkope schoolboeken
      Besparen in de kinderopvang
      Cursussen om te besparen
   Vrije tijd
      Ga picknicken
      Let op bioscoopacties
      Bespaar op dagjes uit
      Bespaar op de feestdagen
      Gratis speelgelegenheden voor jong en oud
      Films huren
      Besparen in December
      Besparen met een doelstelling
   Verzorging
      Zoek een goedkope kapper
      Vraag gratis proefpakketten aan
      Maak zelf voeding
      Geef borstvoeding
      Bespaar op verzorgingsproducten
      Besparen op cosmetica
      Bespaar op brillen en lenzen
      Advies van een audicien
   Aanschaf
      Koop geen hele babyuitzet
      Vergelijk prijzen van luiers
      Koop goedkope kleding
      Besparen op merkkleding
      Maak zelf je wasmiddel
      Je eigen pasfoto´s maken
      Zelf kleding bedrukken
      Alternatieven voor dure boxershorts
      Online kleding kopen
      Koop onbreekbaar speelgoed
      Populariteit van Singles day
      Textiel goedkoop bedrukken
   Geldzaken
      Vraag tegemoetkomingen aan
      Tips voor zak-, kleed- en kostgeld
      Koopkrachtdaling zet door
      Besparen op de echtscheidingskosten
      Echtscheidingen te duur voor veel Europeanen
      Besparen in het nieuwe jaar
      Gratis scheiden: zo zit dat in elkaar
      Alimentatie problemen
      Besparen met fiscaal partnerschap
      Wat kun je met 50 euro?