Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 3 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Navigatiesysteem
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto

Navigatiesysteem

Een routenavigatiesysteem is apparatuur waarmee instructies (visueel en/of met een stem) te verkrijgen zijn over de te volgen route naar een bestemming. Navigatiesystemen kunnen worden uitgevoerd als inbouw- (voornamelijk in autos), of als draagbaar systeem. Daarnaast kunnen PDA's en GSM telefoons geschikt zijn om als navigatiesysteem te functioneren.

De inbouwsystemen worden vaak gecombineerd met een autoradio. De draagbare systemen kunnen worden gebruikt door wandelaars, motorrijders (gemonteerd op een speciale beugel), schippers en fietsers.

Bekende merken zijn TomTom TomTom, Mio, ViaMichelin, Vdo Dayton, Pioneer, Alturion, Navigon en MapSonic.

Een navigatiesysteem moet beschikken over zeker drie elementen:

    * een plaatsbepalingssysteem
    * een systeem voor het inlezen en verwerken van de (infrastructuur)gegevens
    * een display voor de presentatie van de resultaten en het geven van aanwijzingen.

De plaatsbepaling wordt vrijwel altijd gedaan door toepassing van het GPS-systeem (Global Positioning System) in combinatie met map-matching technieken, waarbij de locatie op de kaart teruggevonden wordt. Ingebouwde systemen gebruiken eveneens gyroscoop en speed pulse (een rechtstreekse verbinding tussen de snelheidsmeter van het voertuig en het navigatiesysteem) waardoor het systeem perfect blijft werken, zelfs al is er geen GPS-ontvangst zoals in tunnels en tussen hoge gebouwen.

Vaak is er, naast de routeinformatie, ook andere informatie beschikbaar, zoals de locatie van het dichtstbijzijnde tankstation, restaurant, etc.

Andere functies die beschikbaar kunnen zijn op een routenavigatiesysteem zijn TMC-functie voor actuele verkeersinfo, een dvd speler, of een cd-speler.
Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
      Overig
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer