Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 1 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Boordcomputer
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto

Boordcomputer

Een boordcomputer wordt in het Engels In-Cab System genoemd.

Dit apparaat is bestemd voor vrachtwagenchauffeurs, om hun verantwoordingen en andere werkzaamheden te registreren. Deze zijn o.a. laden, lossen, tanken, wachten.

Een boordcomputer kan zijn uitgerust met touchscreen beeldscherm, deze bevat vaak ook een ingebouwde hands free GSM telefoon en een navigatiesysteem.

Gemak voor de chauffeur

De boordcomputer staat helemaal in het teken van overzicht en gemak. De terminal die als user interface voor de chauffeur dient, spreekt wat dat betreft boekdelen. Het kleurenscherm met touchscreen is zorgvuldig afgestemd op de wensen van de gebruikers. Leesbaarheid en bedieningsgemak voldoen aan de strengste ergonomische eisen. De meeste opties zijn bij het invullen van de schermen al voorgeprogrammeerd, zodat de chauffeur veel gegevens niet meer zelf hoeft in te voeren. Zo worden fouten voorkomen en wordt belangrijke tijdwinst geboekt.

Ritregistratie op maat

Een speciale module voor ritregistratie produceert gedetailleerde rit-, dag-, en weekrapporten. De module biedt overigens nog veel meer mogelijkheden: desgewenst kunnen ook brandstofstatistieken, laad- en loslijsten, kentekenstatistieken en boekhoudlijsten worden bijgehouden. Alle ritgegevens worden in de cabine op de chauffeurskaart opgeslagen, zodat deze ook zonder datacommunicatie periodiek kunnen worden verwerkt. De ritregistratie is dan ook een bijzonder praktisch instrument voor het versnellen en vereenvoudigen van de administratieve afhandeling.
Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
      Overig
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer