Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 3 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Actieradius
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto

Actieradius

De actieradius is de afstand die een voertuig kan afleggen zonder tussentijds van buitenaf energie aan het voertuig toe te voegen, in de meestal gevallen brandstof tanken.

Een Boeing 747 heeft een actieradius van ongeveer 12.000 km (afhankelijk van de versie), dat betekent dus dat een 747 die afstand kan vliegen zonder te landen.

De beperkte actieradius is een van de grootste problemen met elektrische auto's; de accu moet vaak al na 150 km opgeladen worden.

Voertuigen zonder een motor hebben ook een actieradius. Bij de fiets en het lopen is die afhankelijk van het uithoudingsvermogen en conditie van de persoon die fietst of loopt.

Met een actieradius kan ook een gebied bedoeld worden waarbinnen iets of iemand actief is, zonder daarbij noodzakelijkerwijs naar de engere betekenis te verwijzen. Een bromfiets heeft bijvoorbeeld een actieradius van gemiddeld 20 tot 30 km (de bestuurder rijdt ermee rondt in een straal van 20 tot 30 km), zelfs al kunnen veel bromfietsen een stuk verder rijden met een volle tank.
Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
      Overig
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer