Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 7 December 2019,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Vergelijk prijzen
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Aanschaf > Vergelijk prijzen

Vergelijk prijzen

Vergelijk prijzen tussen verschillende winkels. 'Dit kan door middel van folders maar ook via het internet.

In de winkel is het raadzaam om ook op het verschil van de prijzen tussen verschillende merken te letten. Vergelijk op de kilo-/literprijzen in plaats van de prijs per product. Ten slotte kan je vaak profiteren van seizoenskortingen.

Vergelijk op kiloprijzen

Vergelijk de kiloprijzen van producten. Dat zegt meer dan de prijzen per stuk. Kiloprijzen staan vaak op het schap aangegeven.

Aanbiedingen

Laat je niet te snel verleiden door aanbiedingen. Bekijk allereerst of je het product wel nodig hebt en daarna of het wel een aanbieding is. Supermarkten geven namelijk ook op dezelfde manier aan dat een artikel "blijvend in prijs" verlaagt is. Als laatste zijn er vaak ook andere merken die net zo goed zijn als het product dat in de aanbieding is, maar minder kosten.

Wees alert op huismerken

Wees alert op de vaak goedkopere huismerken, vergelijk ze eens met het merk dat je gebruikt.

Uit onderzoek blijkt dat consumenten het er in grote lijnen over eens zijn dat huismerken waar voor je geld bieden en dat de kwaliteit vergelijkbaar is met die van grote merken. De prijs/kwaliteitsverhouding wordt met een wereldwijd percentage van 69 procent als uitstekend gewaardeerd en 62 procent vindt de kwaliteit van huismerken minstens zo hoog als de grote merken. Nederland is koploper; met 82 procent zijn zij van mening dat de kwaliteit van huismerken minstens zo hoog is als de kwaliteit van de gebruikelijke grote merken.

Bespaar jij ook geld op je drank in huis?

Vodka en sterke drank voordelig bestellenEr zijn steeds meer winkels die online bezorgen, ook sterke drank kan tegenwoordig voordeliger worden gekocht als je online naar aanbiedingen zoekt.

Goedkope vodka kopen, whisky, of een chique fles cognac kan eenvoudig bij DrankDozijn. Deze webwinkel heeft een groot aanbod sterke dranken van verschillende merken en soorten, en zijn vaak een stuk voordeliger dan bij de slijter of in de supermarkt.

Kijk naar het verschil tussen A- en B-merken

De prijzen van de A-merk producten die supermarkten verkopen, verschillen van prijs. De top-4 dure A-merk-supermarkten is: Konmar, Albert Heijn, Super de Boer en Plus. De top-4 supermarkten met goedkope A-merk-producten is: Dirk van den Broek, Jumbo, Nettorama en Deen.

B-merken verschillen weinig van prijs en zijn vrijwel altijd goedkoper dan A-merk producten. De kwaliteit van de B-merk producten hoeft zeker niet minder te zijn. Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
      Bereid je goed voor
      Besparen met kortingscodes
      Vergelijk prijzen
      Kies de beste winkel uit
      Maak gebruik van kortingen
      Kortingsbonnen en groepskorting
      Besparen op kosten van je huisdier
      Stop abbonnementen
      Kopen bij cashback sites
      Besparen op online shoppen
      Supermarkt aanbiedingen
      Apps om geld mee te besparen
      Bespaartips decembermaand
      Black Friday een wassen neus?
      Besparen met shoppen
      Besparen op maandelijkse lasten
      Bespaar op tuinmeubelen
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling