Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 20 September 2019,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Besparen met shoppen: 5 tips
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Aanschaf > Besparen met shoppen

Besparen met shoppen: 5 tips

Het kan heerlijk zijn om even lekker een dagje te gaan winkelen. Lekker naar een stadscentrum, winkel in, winkel uit, en af en toe genieten van een natje en een droogje op een fijn terras. Maar hoe zorg je er nu voor dat je dagje shoppen niet uit de hand loopt en je jouw bankrekening niet helemaal plundert? We geven je een aantal handige tips!
shoppen.png

1. Ga voor korting!

Ieder seizoen zijn er wel kortingsperiodes te vinden; periodes waarin alle winkels grote kortingen hanteren en jij dus flink kunt besparen. Denk bijvoorbeeld aan de seizoensuitverkoop of de kolossale kortingsdagen bij ColliShop. Op dit soort kortingsdagen krijg je tot wel vijftig procent korting op producten die normaal toch wel een tikkie duurder zijn. Shop je dus tijdens deze kortingsdagen, dan is de kans groot dat je met een dubbel aantal items thuis komt zonder hier je hele bankrekening voor leeggehaald te hoeven hebben!

2. Maak een lijstje

Ga je shoppen omdat je bepaalde items gewoon echt nodig hebt? Schrijf deze dan op een lijstje; en neem hier ook echt de tijd voor. Ga even zitten en denk aan alle mogelijke items die jij nog moet of gewoon wilt hebben. Schrijf deze vervolgens op een lijstje en ga daar specifiek naar op zoek. Door precies te weten wat je nodig hebt zorg je er namelijk voor dat je minder snel overstapt op impulsaankopen.

3. Online prijzen vergelijken

Hoewel online winkelen een stuk minder gezellig is, is online wel de plek waar je prijzen kunt vergelijken. Zeker wanneer je al weet wat voor items er op je lijstje staan, kun je makkelijk onderzoek doen naar de goedkoopste of beste aanbieders van de items op jouw lijstje. Zo weet je op de winkeldag precies welke winkels je wel, en welke winkels je beter niet binnen kunt lopen.

4. Ga voor kwaliteit

Hoewel het hartstikke leuk kan zijn om voor twintig euro een hele nieuwe garderobe bij de Primark aan te schaffen, betekent dit niet dat deze items ook lang mee gaan of zelfs überhaupt fijn zitten. Je kunt beter op zijn tijd investeren in items van goede kwaliteit en wat minder aanschaffen. Zo weet je zeker dat je na een bepaalde tijd helemaal happy bent met jouw kledingkast.

5. Neem alle prijzen in gedachten

Het zou zomaar eens aantrekkelijk kunnen lijken om met de auto op pad te gaan; maar hoe zit het dan met de benzinekosten, en de parkeerkosten? In sommige gevallen kan het gebruik van openbaar vervoer een stuk goedkoper zijn. En eet je liever thuis een boterham, of ga je ergens op het terras dineren en ook hier weer geld aan uitgeven?


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
      Bereid je goed voor
      Besparen met kortingscodes
      Vergelijk prijzen
      Kies de beste winkel uit
      Maak gebruik van kortingen
      Kortingsbonnen en groepskorting
      Besparen op kosten van je huisdier
      Stop abbonnementen
      Kopen bij cashback sites
      Besparen op online shoppen
      Supermarkt aanbiedingen
      Apps om geld mee te besparen
      Bespaartips decembermaand
      Black Friday een wassen neus?
      Besparen met shoppen
      Besparen op maandelijkse lasten
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling