Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei kosten voor het gezin. 20 August 2019,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    De populariteit van Singles day
thema: gezin
 
   Tips om te besparen > Gezin > Aanschaf > Populariteit van Singles day

De populariteit van Singles day

Singles day is vooral in China razend populair, maar wordt ook in Nederland een steeds groter wordend fenomeen. Misschien heb je er nog nooit van gehoord of wellicht kijk je nu al uit naar de volgende. Maar wat is Singles day? Waar wordt het gevierd en door wie? De naam doet vermoeden dat het een dag is welke draait om het vrijgezellenleven. Hier is het dan ook mee begonnen, maar vreemd genoeg staat vandaag de dag Singles Day voornamelijk in het teken van online shoppen. De beste deals van deze dag vindt je op singlesdaydeal.nl

Wat is Singles day?

Singles day, het lijkt zo simpel, de dag voor de vrijgezel. Het vrijgezellen bestaan wordt gevierd. Van oorsprong is dit ook de definitie van de feestdag Singles day. Vooral in China is het onder de jongeren daar een erg populaire feestdag. Naar alle waarschijnlijkheid is de dag ontstaan in 1993. In de Chinese plaatst Nanjing ligt een prestigieuze universiteit; de universiteit van Nanjing genaamd. Op elf november bestaat de datum uit vier keer een één. Een één staat in China symbool voor individu, de studenten van de universiteit van Nanjing vonden dit een uitstekende dag om het vrijgezellenbestaan te vieren. Echter wordt er ook gesuggereerd dat deze feestdag voornamelijk gepaard ging met activiteiten waardoor een vrijgezel juist een potentiele partner kon ontmoeten. In de jaren erna werd de dag op steeds meer universiteiten gevierd en ook nadat de studenten de universiteit verlieten hebben ze de traditie rondom Singles day voortgezet in het leven na de studie. Het werd een steeds groter wordend fenomeen, tot op de dag van vandaag waarop het uitgebreid door vele jongeren in China wordt gevierd.
singles-day.jpg

Singles day vandaag de dag?

Ook tegenwoordig vieren de jongeren in China nog het vrijgezellenleven op 11 november. Echter is dit ook, net als in vele andere landen waaronder Nederland, ook een populaire dag om te trouwen. Vooral op 11 november 2011 was een dag waarop veel huwelijken zijn voltrokken. Doordat op Singles day steeds vaker het vrijgezellen bestaan werd gevierd op 11 november, kochten de vrijgezellen ook regelmatig kleinigheidjes voor zichtzelf. Dit is ook doorgekomen in het Chinese bedrijfsleven. In de loop der jaren is het dan ook steeds meer een dag geworden in het teken van de singles day kortingen. Vooral online webshops bieden producten met hoge kortingen aan en jaarlijks stijgt dan ook de omzet op deze dagen en wordt jaarlijks record na record verbroken.

Black Friday

Singles day wordt ook wel eens vergeleken met de Amerikaanse Black Friday. Dit is de dag na Thanksgiving. Op deze vrijdag worden veel artikelen in Amerikaanse winkels enorm afgeprijsd. Men ziet het als de start van de kerstinkopen. Ook voor de winkeliers is dit een belangrijke dag voor de omzet. Ze hanteren deze vrijdag dan ook vaak langere openingstijden. De klanten staan vaak al voor de opening in rijen voor de deur te wachten. De Singles day lijkt ook steeds meer deze kant op te gaan. Als het ware een Aziatische variant van de Amerikaanse Black Friday.

Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Nieuwe bespaartips
Bespaar tools
Tip aanmelden
Privacy policy
Adverteren
Sitemap
Contact


Gezin links

Bespaar op kosten voor het gezin
 
   Educatie
      Koop voordelig schoolspullen
      Koop goedkope schoolboeken
      Besparen in de kinderopvang
      Cursussen om te besparen
   Vrije tijd
      Ga picknicken
      Let op bioscoopacties
      Bespaar op dagjes uit
      Bespaar op de feestdagen
      Gratis speelgelegenheden voor jong en oud
      Films huren
      Besparen in December
      Besparen met een doelstelling
   Verzorging
      Zoek een goedkope kapper
      Vraag gratis proefpakketten aan
      Maak zelf voeding
      Geef borstvoeding
      Bespaar op verzorgingsproducten
      Besparen op cosmetica
      Bespaar op brillen en lenzen
      Advies van een audicien
   Aanschaf
      Koop geen hele babyuitzet
      Vergelijk prijzen van luiers
      Koop goedkope kleding
      Besparen op merkkleding
      Maak zelf je wasmiddel
      Je eigen pasfoto´s maken
      Zelf kleding bedrukken
      Alternatieven voor dure boxershorts
      Online kleding kopen
      Koop onbreekbaar speelgoed
      Populariteit van Singles day
      Textiel goedkoop bedrukken
   Geldzaken
      Vraag tegemoetkomingen aan
      Tips voor zak-, kleed- en kostgeld
      Koopkrachtdaling zet door
      Besparen op de echtscheidingskosten
      Echtscheidingen te duur voor veel Europeanen
      Besparen in het nieuwe jaar
      Gratis scheiden: zo zit dat in elkaar
      Alimentatie problemen
      Besparen met fiscaal partnerschap
      Wat kun je met 50 euro?